Aset Sajat Akhirnya Berjaya Dilel0ng. Pembida Ini Dapat Durian Rvntuh!

PETALING JAYA- Pemenang lelongan aset dan barang usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman disifatkan mendapat durian rntuh apabila memenangi sesi bidaan dengan bayaran harga serendah RM42,000 .

Sebelum ini, lelongan harta usahawan itu menutup bidaan pada harga RM132,000, namun gagaI menerima pembayaran selepas pemenangnya menghiIangkan diri.

Peguam Nurul Hafidzah Hassan berkata, seramai tiga pembida menyertai lelongan tersebut yang dilakukan untuk kali kedua pada hari ini.

“Sesi lelongan itu dimulakan dengan bukaan harga RM60,000, namun diturunkan kepada RM50,000 dengan kenaikan sebanyak RM5,000 untuk setiap bidaan.

“Bagaimanapun, tiada pembida yang membuat bidaan dan kami perlu menurunkan harga lelongan kepada RM40,000 dengan kenaikan sebanyak RM2,000,” katanya kepada pemberita selepas sesi bidaan di kediaman Sajat di Kota Damasara di sini tadi.

Katanya, pembida bernama Chai Liong Huat yang berusia 67 tahun berjaya memenangi bidaan itu selepas tawaran ditutup pada harga rendah iaitu RM42,000.

“Beliau juga sudah membuat bayaran penuh, tiada 1su pembida lari seperti sebelum ini. Proses bidaan kali ini dianggap selesai,” jelasnya.

Sajat Tak Kisah Aset Dilelong, Tak Meratap Sedlh Pun

Menerusi satu sesi Live pagi tadi, Sajat berkata dia tidak kisah asetnya akan dilelong kerana apa yang penting dia kini mahu meneruskan kehidupan barunya di Australia

“Saya tak ada di sana, saya tak hadir ketika perbicaraan dan saya dianggap kalah. Saya akui hal itu. Sebagai manusia pokok pangkaInya apa yang kita ada kita akan tinggalkan nanti.

“Syukur saya dapat melihat semua ini ketika saya masih hdup cuma saya tidak menetap di sana. Bagi saya, saya dah m4ti di Malaysia. Tak perlu fikirkan apa yang berlaku di sana,” katanya.

Kata Sajat lagi, dia tidak bersedih dengan keputusan tersebut. Ujarnya lagi, apa yang membuatkan dia menangls apabila rindukan kedua anak angkatnya.

“Nak lelong, lelonglah. Saya tak hairan pun. Apa kita ada nanti pun kita akan tinggalkan. Saya bersyukur apa yang berlaku.

“Tak payah nak sedlh-sedih benda dah jadi dah. Kami tak terlak pun, ampa pula yang lebih-lebih nak ter1ak bagai. Bukan duit ampa, duit kami yang kena lelong tu.

“Kami terlak sebab kami rindu suasana Malaysia dan rindu anak-anak. Saya tak perlu bersedih. Saya dah jadi penduduk tetap di sini, kenapa nak sedlh eh?” katanya.

Senarai lengkap harta Sajat yang dilelong… piano paling mahal!

Wow! Cantik betul perabot Sajat.

Ini senarai harta Sajat yang dilelong… Seorang lelaki berjaya bawa pulang 39 barang dengan bidaan RM132,000

Kredit tsgt

Be the first to comment on "Aset Sajat Akhirnya Berjaya Dilel0ng. Pembida Ini Dapat Durian Rvntuh!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*