V1ral Video Mngsa Banjir Pec4h Masuk Mydin Mart, Pengarah Urusan Mydin Halalkan Demi Kelangsungan Hidup

Baru-baru ini viral beberapa video dan foto di media sosial memaparkan sekumpulan m4ngsa banjir bertindak memec4h masuk sebuah Mydin Mart di Sri Muda, Shah Alam untuk mencari makanan demi kelangsungan hidup.

Terbaru, Pengarah Urusan Mydin Holdings Berhad, Datuk Ameer Ali Mydin memberi respon berhubung ins1den terbabit.

‘Saya menghalalkan mereka’

Foto: Harian Metro

Menerusi satu kenyataan hari ini, Pengarah Urusan Mydin Holdings Berhad, Datuk Ameer Ali Mydin memaklumkan dia menghalalkan mereka yang melakukan perkara tersebut demi kelangsungan hidup. Jelasnya lagi, meskipun dia tidak menyokong perbuatan mencur1 namun dalam keadaan darur4t, mungkin m4ngsa banjir tiada pilihan lain dan terpaksa melakukan perbuatan tersebut.

Dengan seikhlas hati, saya menghalalkan mereka yang melakukan perbuatan tersebut dengan niat meneruskan kelangsungan hidup akibat bantuan yang tiba lambat dan bukan dengan niat yang sebaliknya.

Dalam kesempatan itu, beliau memohon agar rakyat Malaysia memanj4tkan doa kepada Allah SWT agar m4ngsa banjir terselamat dan benc4na banjir serta pandem1k kembali pulih seperti biasa.

Difahamkan, cawangan Mydin Mart, Sri Muda, Shah Alam turut mvsnah ak1bat banjir pada 18 Disember 2021 dan mengakibatkan kerug1an lebih jutaan ringgit.

Kenyataan Rasmi

Sumber: Mydin

Be the first to comment on "V1ral Video Mngsa Banjir Pec4h Masuk Mydin Mart, Pengarah Urusan Mydin Halalkan Demi Kelangsungan Hidup"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*