“Takvt ada bu4ya ke..” Nora Danish Rlsau Suami Turun Padang Bantu Mngsa B4njir, Sekali Tindakan Boss Ned Buat Dia Kena Kec4m

Banjir yang melanda sekitar Selangor sejak beberapa hari ini sememangnya menakvtkan apabila ramai yang terperangkap dirumah masing-masing susulan air naik dengan cepat.

Ada yang terpaksa menyelamatkan diri dengan memanjat bumbung rumah dan menanti bantuan dari pihak penyelamat.

Melihat perkongsian-perkongsian di media sosial, masih ramai yang belum menerima bantuan walaupun banjir sudah 3 hari berlaku.

Sama2 turun padang bantu mngsa banjir

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nedim Sujak Nazri Aziz (@boss_ned)


Menerusi perkongsian suami kepada pelakon cantik, Nora Danish iaitu Mohamed Nedim Mohamed Nazri atau lebih dikenali sebagai Boss Ned di Instagramnya, beliau dan team telah bergerak ke Taman Sri Muda, Shah Alam untuk membantu menyelamatkan mngsa-mngsa banjir.

Dua hari sangkut dalam banjir

Apa yang menyebakkan adalah ketika operasi tersebut, beliau telah menyelamatkan dua orang bay1 yang sudah dua hari terperangk4p di dalam banjir bersama ahli keluarga yang lain.

Hal tersebut juga dikongsikan di Instagram radio Hot FM dan mendapat perhatian ramai.

“Antara mngsa yang dapat diselamatkan oleh team @boss_ned awal pagi tadi, ada bayi & dilaporkan dah 2 hari keluarga ini tiada bekalan makanan”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hot FM 🇲🇾 (@hotfm976)


Warganet yang melihat k0ndisi mngsa banjir terutamanya bayi yang baru diselamatkan itu nyata berasa sangat seb4k kerana tidak tahu apa yang akan berlaku andai bantuan untuk mereka lambat tiba dan air banjir semakin naik dan boleh menenggel4mkan kawasan rumah mereka.

Terima kasih bro & team!

Tindakan murni yang dilakukan oleh Boss Ned dan semua pihak yang sama-sama membantu menyelamatkan mngsa yang terperangk4p ini telah mendapat pujian ramai dan masing-masing mengucapkan ribuan terima kasih diatas khidmat bakti tersebut.

“Kami Bukan GRAB”

Dalam perkembangan lain, Nedim meluahkan perasaan kecewa di twitter kerana berdepan dengan segelintir mgsa banjir yang tak mahu di bantu.

“Sangat kecewa , kami masuk ada yang tak nak di bantu , tapi demand nak selimut , gula etc .. sedara kami datang nak kluar kan org bukan jadi GRAB .”

Namun tweet tersebut nyata menimbulkan ketidakpuasan hati sesetengah pihak

“Aku lg kecew4 kau cakap selimut, gula tu demand. Basic necessities post-banjir. Lainkali dtg masa first day benc4na tau. Bukan masa dah deploy bermcm aset, bermacam volunteers dh turun. Ok? Byk tempat lagi perlukan evacuation. Gerak jelah pegi tempat lain: tulis seorang ntizan

“Kuat Sangat Mandi Buih”

Nora Danish Suka “Belanja”, Pensyarah Fiqh Fatwa Bagi Satu Nasihat Padu

Terdahulu, aksi Nora Danish main buih bersama suami menarik perhatian ramai sehingga mendapat teguran dari ramai asatizah.

Nampaknya, nama pelakon Nora Danish tidak lek4ng daripada menjadi bualan warganet di platform media sosial.

Selepas ditegur gaya pemakaiannya ketika mendaki Bukit Dinding, terbaru foto k0ntr0versi bersama suaminya, Nedim Nazri mengvndang perhatian ramai.

Pensyarah Fiqh Fatwa Bagi Satu Nasihat Padu

Pensyarah Fiqh Fatwa, Pusat Kajian Syariah Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) menerusi hantaran di Facebook berkata, pasangan suami isteri itu tidak sepatutnya berkongsi gambar itu kerana ia dil4rang dalam agama.

“Kebahagiaan kita tidak perlu untuk diuar-uarkan dengan perkara maks1at apatah lagi ia dilar4ng dalam agama.

“Allah SWT berduka sekiranya hambanya membuka a1b dirinya sendiri serta membangga-banggakan dengan perkara yang dil4rang dan dil4knat,” katanya.

Katanya, beliau turut mengingatkan kepada semua bahawa umat Islam tidak terlepas daripada melakukan dosa, sentiasa perbanyakkan taubat dan memohon keampunan Allah SWT.

Mohd. Izhar berkata, umat Islam juga digalakkan memohon kemaafan sesama manusia dan saling menutup a1b serta menjaga kehormatan sesama kita.

“Nabi SAW berpesan: “Sesiapa menutup a1b seorang Muslim, maka Allah menutup a1bnya di dunia dan di akh1rat”,” katanya.

Sebelum ini, gambar aks1 main buih Nora Danish bersama suami di dalam t4b mandi di sebuah hotel mengvndang kec4man ntizen.

Lima foto yang dikongsi di Instagram dan Facebook itu dipercayai dirakam di sebuah hotel di Langkawi.

Sumber: Instagram Boss Ned, hotfm976

Be the first to comment on "“Takvt ada bu4ya ke..” Nora Danish Rlsau Suami Turun Padang Bantu Mngsa B4njir, Sekali Tindakan Boss Ned Buat Dia Kena Kec4m"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*