Linda Rafar M0hon 0rang Ramai Jangan P0st Gambar Makanan, Percutian

Sejak Jumaat lalu, negara dikejvtkan dengan mus1bah banjir mel4nda di beberapa kawasan di Lembah Klang sehingga mengak1batkan ramai yang mvsnah h4rta benda dan h1lang tempat tinggal.

Terkesan dengan apa yang men1mpa ramai m4ngsa banjir, menerusi satu perkongsian pelakon dan penyanyi Linda Rafar meminta agar orang ramai tidak berkongsi gambar makanan dan sedang bercuti di media sosial.

Kata Linda lagi, dia berharap mereka yang tidak terkes4n dengan banjir supaya peka dengan keadaan sekeliling serta menjaga hati ramai pihak di saat get1r ini.

“Tolong jangan lah post gambar makanan atau bercuti dulu masa rakyat ters3ksa dengan keadaan banjir.. Tak tolong tak apa, tapi tak perlu lah nak tunjuk dalam media sosial dalam keadaan tengah krit1kal! Tolong lah jaga hati ramai pihak yang tak makan dan terkes4n,” tulisnya.

Perkongsian Linda itu mendapat pelbagai reaksi daripada pengikutnya yang bersetuju dengan kenyataan Linda itu apatah lagi masih ada m4ngsa banjir yang terkand4s.

Kata ntizen lagi, ada m4ngsa yang tidak makan dan kesejukan ak1bat mus1bah banjir. Malah, ada yang mengatakan adalah lebih baik kita bermvhasabah diri di atas apa yang berlaku.

Sumber: Instagram LindaRafar

Be the first to comment on "Linda Rafar M0hon 0rang Ramai Jangan P0st Gambar Makanan, Percutian"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*