Hanya Sekali Lafaz, Uyaina Arshad Sah Milik Raja Syahiran

Selepas setahun lebih bercinta, pelakon dan pengacara, Uyaina Arshad, 29, dan penyanyi, Raja Syahiran Raja Azhanrianshah, 28, sah disatukan sebagai suami isteri, jam 9.03 pagi Selasa.

Sekali lafaz

Pasangan berkenaan dinikahkan oleh abang kandung Uyaina, Mohd Attaful Uzair Arshad dengan bersaksikan Pendaftar Penikahan Percera1an dan Rujuk Orang Islam Jabatan Agama Islam Wilayah Perseketuan, Mohd Abd Nasir Abdullah dan dua orang saksi.

Pada majlis yang berlangsung di Colony Star Boulevard, KLCC, Kuala Lumpur, Uyaina menerima mas kahwin sebentuk cincin dan gelang tangan emas.

Bintang drama Perempuan Tanpa D0sa itu yang bergelar isteri dengan sekali lafaz, memilih untuk merahs1akan jumlah wang hantaran atas persetujuan kedua belah pihak serta tiada pertukaran dulang hantaran.

Majlis akad nikah tersbeut dihadiri keluarga dan rakan terdekat sahaja seramai 100 orang dan mereka masih belum merancang untuk melangsungkan majlis resepsi.

Tangguh ‘honeymoon’ di Eropah

Dalam pada itu, bekas Juara Pencarian Nona Manis 2015 melahirkan rasa syukur acara akad nikahnya berjalan dengan lancar biarpun pelbagai dvgaan yang perlu ditempvh.

Alhamdulillah… majlis pernikahan kami berjalan dengan lanc4r pada hari ini. Sebenarnya kami sudah merancang pernikahan ini sejak beberapa bulan lalu namun banyak pertukaran dari segi perancangan majlis.

Ia berikutan prosedur operasi standard (SOP) yang cepat berubah dan terkini. Selain itu, kejadian banjir terburvk yang berlaku pada dua hari sebelum nikah turut memberi c4baran kepada kami.

Bercerita mengenai destinasi bulan madu, pasangan ini memilih Eropah namun trpaksa menanggvhkan hasrat tersebut disebabkan variant baharu C0vid-19.

Jadi buat masa ini, kami bercadang untuk melawat keluarga dan saudara mara yang tidak dapat menghadiri majlis pernikahan untuk memperkenalkan satu sama lain dengan keluarga besar masing-masing.

Memilih #URS sebagai tanda pagar rasmi walimatulurus mereka, yang merupakan akronim Uyaina Raja Syahiran dan juga merupakan singkatan bagi perkataan ‘Yours,’ dengan sebutan yang sama.

Selain itu, #HinggaAkhirWaktu juga menjadi tanda pagar pilihan pasangan ini disebabkan oleh lagu yang dicipta oleh Syahiran bersama Uyaina dan dihadiahkan buat Ummi kepada aktres itu, Siti Noor Farah. Muzik video lagu #HinggaAkhirWaktu pula ini akan dilancarkan pada Januari tahun hadapan.

Terdahulu, pasangan selebriti ini mula berkenalan pada awal 2019 di sebuah program terbitan Astro dan majlis meris1k telah berlangsung pada bulan Julai 2019.

Majlis meris1k juga dilakukan secara tertutup dan hanya dihadiri oleh ahli keluarga terdekat Syahiran dan Uyaina.

Sumber: OhBulan

Be the first to comment on "Hanya Sekali Lafaz, Uyaina Arshad Sah Milik Raja Syahiran"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*