Dengar Jerltan Minta T0long, Orang Ramai Selamatkan Warga Emas Berkerusi R0da Trkandas Atas Bumbung Surau

Banjir kilat yang mel4nda beberapa kawasan di Selangor sejak Jumaat lalu telah menyebabkan penduduk negeri itu terpaksa dipindahkan ke pusat penempatan sementara bagi mendapatkan perlindungan. Malah, ada yang terper4ngkap di rumah yang dinaiki air menanti pertolongan daripada pihak berwajib.

Antaranya, seorang warga emas berkerusi roda yang trkandas di atas bumbung selama sehari sebelum berjaya dibawa turun dengan bantuan orang ramai yang menjumpainya.

Seharian di atas bumbung

Video yang tular di TikTok itu menyaks1kan seorang warga emas berkerusi r0da terk4ndas di atas bumbung sebuah surau sebelum diselamatkan orang ramai. Kejadian dikatakan berlaku di Taman Sri Nanding, Hulu Langat, Selangor.

Menurut pemilik video, @khairulnizam1881, pasukannya menjumpai w4rga emas itu setelah mendengar bunyi jer1tan meminta tolong ketika mencari m4ngsa banjir di kawasan tersebut.

Menerusi video yang dikongsikan, kelihatan lebih kurang 15 orang lelaki yang bertungkus lumus membantu pak cik tersebut turun dari bumbung dalam keadaan yang selamat dan tidak terjatvh dari kerusi r0danya.

Rata-rata ntizen yang melihat video tersebut tersentuh, dan bangga dengan keprihatinan orang Malaysia dalam membantu satu sama lain tatkala berlakunya kris1s. Tidak kurang juga mereka yang mendoakan kesejahteraan buat mereka yang telah membantu pakcik tersebut.

Sumber: @khairulnizam1881

Be the first to comment on "Dengar Jerltan Minta T0long, Orang Ramai Selamatkan Warga Emas Berkerusi R0da Trkandas Atas Bumbung Surau"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*