Jalan Kakl Ke Pusat Pemlndahan, Suami Istri Menangls Cerita Keadaan Rumah

S1tuasi banjir yang mel4nda sesetengah kawasan di Selangor khususnya dilihat sangat memb1mbangkan. Ramai yang telah menjadi m4ngsa apabila harta benda serta kenderaan tidak dapat diselamatkan setelah rumah ditenggelam1 air.

Ada yang trpaksa bergerak sendiri ke pusat pem1ndahan kerana bantuan tidak sampai ke mereka dan bekalan untuk makan serta minum sudah tiada.

Menang1s cerita keadaan rumah

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang wartawan apabila memuat naik satu video pasangan suami isteri yang ditemui di tepi jalan dalam keadaan memegang beg, selimut dan juga bantal. Mereka dilihat berjalan menuju ke pusat pemindahan untuk mencari perlindungan.

Prihatin dengan nas1b mereka, Raudhatul Jannah yang kebetulan melalui kawasan tersebut setelah selesai menged4r bantuan telah menumpangkan mereka ke pusat pem1ndahan banjir

Dalam perjalanan, pasangan suami isteri itu kelihatan lesv dan menang1s menceritakan kondisi rumah mereka yang digenang1 air. Isi rumah habis tenggel4m termasuklah kereta dan motosikal.

Susulan daripada perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan menzahirkan rasa s1mpati diatas ujian yang sedang men1mpa mereka.

Mereka juga mendoakan agar urusan pasangan tersebut dipermudahkan dan m4ngsa-m4ngsa banjir kali ini bertab4h dengan apa yang sedang dilalui.

Sumber: Facebook Raudhatul Jannah

Be the first to comment on "Jalan Kakl Ke Pusat Pemlndahan, Suami Istri Menangls Cerita Keadaan Rumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*