Kereta Tenggelam Dalam Banjir, Suami Isteri Nek4d Bantu Mak Cik Hampir Lem4s

K0ndisi banj1r yang semakin memburvk di beberapa kawasan di Malaysia sememangnya mencetvskan rasa khuat1r dalam diri setiap penduduk di Malaysia.

Ada sahaja berita mangsa yang terkandas dan belum menerima bantuan terutamanya yang terperangk4p ditengah jalan raya.

Namun begitu, para pemandu yang sedang menghadapi benc4na alam ini diminta untuk tidak cuba-cuba mered4h air bah kerana boleh membahay4kan ny4wa sendiri.

Mujur cepat bertindak

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang pengguna Facebook apabila memuat naik situasi panik setelah melihat seorang wanita hampir dibawa arus apabila kereta yang dinaikinya tenggel4m.

Menerusi muat naik daripada Ct Norzirah di Facebook, dia dan suami bergeg4s mered4h air banj1r menyelamatkan wanita pertengahan usia itu.

Terperangk4p dalam kereta

Menurutnya, wanita tersebut telah menjer1t ke arah anaknya untuk berlari mendapatkan bantuan terdekat memandangkan dia  masih terperangk4p di dalam kereta.

Tanpa berlengah, pengguna Facebook itu dan suami segera memberikan bantuan dan syukur m4ngsa dapat diselamatkan. Namun begitu, kereta mereka telah tenggel4m dalam air banjir yang agak der4s.

Terima kasih beri bantuan

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet mengakui berasa pan1k dan ser4m melihat situasi banjir yang sedang berlaku.

Mereka juga mengucapkan terima kasih tidak terhingga kepada pengguna Facebook itu kerana segera memberikan bantuan bagi mengelakkan berlaku kemal4ngan j1wa yang lebih par4h.

Kebaikkan yang tidak dapat dibalas

Alhamdulillah selamat semuanya

Sumber: Facebook Ct Norzirah

Be the first to comment on "Kereta Tenggelam Dalam Banjir, Suami Isteri Nek4d Bantu Mak Cik Hampir Lem4s"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*