9 Beran4k Mavt Kmalangan Selamat Dikebvmikan Dalam Satu Llang

Jnazah sembilan beranak yang terk0rban dalam kemal4ngan di kawasan Rehat dan Rawat (R&R) USJ, Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (Elite) menghala ke Shah Alam telah selamat dikebum1kan di Tanah Perkvburan Islam Seksyen 21, di sini, jam 1.30 tengah hari.

Menerusi laporan dari Harian Metro,  lapan van jenazah yang dipandu petugas kesihatan lengkap berpakaian perlindungan diri (PPE) telah digunakan untuk menghantar kesemua jnazah di t4nah perkubvran.

pergerakan van berkenaan juga telah diiringi oleh pihak polis dan difahamkan tiba di tan4h perkvburan itu kira-kira jam 12.40 tengah hari tadi.

Jnazah ibu dan lapan orang anaknya telah dikebum1kan dalam satu l1ang atas perminataan keluarga.

Menjengah ke laman Facebook ahli keluarga m4ngsa, pengguna yang dikenali sebagai Cik Puan Aeisyah telah membuat siaran langsung ketika proses pengebum1an dijalankan.

Dapat dilihat satu-satunya anak m4ngsa yang selamat iaitu Faiz Haikal ABdul Razak tidak dapat men4han tang1s melihat all4hyarham ibunya, Nurol Naziah Buy0ng, 37 dan kesemua adik-beradiknya dikebum1kan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ERA – Muzik Hit Terbaik (@era.je)


Terdahulu, 10 individu mavt termasuk lima kanak-kanak lelaki, tiga kanak-kanak perempuan dan masing-masing seorang lelaki serta perempuan dewasa.

Kemalangan yang melibatkan dua buah kereta Proton Wira, sebuah Perodua Axia dan sebuah trelerr itu telah mengakibatkan seorang suami keh1langan isteri dan 8 orang anaknya sekali gus di depan matanya sendiri selepas mereka semua dilangg4r trelerr ketika berada di dalam Proton Wira yang sedang dibaiki di tepi lebuh raya.

Turut terk0rban ialah seorang mekan1k berusia 27 tahun yang membantu membaiki kereta Proton Wira tersebut menjadikan 10 m4ngsa meningg4l dunia di tempat kejadian.

Sumber: Harian Metro (Amirul Aiman Hamsuddin), Facebook Cik Puan Aeisyah, Kredit foto Selangor FM

Be the first to comment on "9 Beran4k Mavt Kmalangan Selamat Dikebvmikan Dalam Satu Llang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*