Gag4l Jawab S0alan Matematik, Pelajar Perempuan Mavt Didend4 Cikgu

Sekolah merupakan tempat seseorang itu men1mba ilmu dan belajar melalui pr0ses pengaj4ran dan pembelajaran. Seorang guru diibaratkan sebagai sebat4ng lil1n yang akan memb4kar dirinya demi membantu anak muridnya untuk berjaya.

Namun, ini kisah yang berlaku di Sichuan, China, apabila seorang guru subjek matematik bertindak mend3nda pelajarnya secara mel4mpau kerana salah menjawab 2 soalan.

Semp4t beli bunga

Foto: Oriental Daily

Sebelum kejadian berlaku, pelajar tersebut Ning Ning yang berusia 10 tahun, sempat membeli bunga untuk dihadiahkan kepada gurunya iaitu Wang bagi meraikan sambutan Hari Guru yang disambut pada setiap 10 September di China.

Namun, ketika berada dalam kelas matematik Ning Ning telah membuat 2 kesilapan ketika menyelesaikan soalan matematik. Guru tersebut Wang, bertindak menyuruh Ning Ning berdiri di atas podium, menar1k teli1nganya, memvkul kepal4nya dan men4mpar tangannya.

Tidak mampu angkat kep4la

Foto: Oriental Daily

Menurut saudara kembarnya Qian Qian, yang turut berada di dalam kelas yang sama, adiknya tidak mampu mengangkat kep4la selepas did3nda oleh gurunya.

Pada pukul 11 pagi, guru tersebut bertindak untuk menelefon nenek Ning Ning, dan meminta supaya Ning Ning dibawa pulang untuk berehat. Menurut neneknya, Yang Yuqing, semasa dia berjumpa dengan cucunya, Ning Ning sudah tidak mampu bercakap dan membuka kedua matanya.

Namun setelah tibanya di h0spital ny4wa Ning Ning tidak berjaya diselamatkan walaupun sudah menjalankan beberapa prosedur bagi menyelamatkan ny4wanya. Menurut Yang Yuqing, Ning Ning pernah mengadu takvt untuk memasuki kelas matematik tersebut kerana sikap gurunya yang suka memukvl dan mend3nda orang.

Sumber: Oriental Daily

Be the first to comment on "Gag4l Jawab S0alan Matematik, Pelajar Perempuan Mavt Didend4 Cikgu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*