Abang Meningg4l Dunia Sehari Sebelum Majlis Kahwin Adik – ‘Semua Dah Berkumpul, Tunggu Abang Tak Sampai-Sampai’

Rezeki, jodoh aj4l dan m4ut semuanya ketentuan Allah SWT, kita hanya mampu merancang dan Dia yang menentukan segalanya. Tak dapat dibayangkan betapa lulvhnya hati keluarga ini apabila salah seorang ahli keluarga mereka disahkan meningg4l dunia sehari sebelum majlis perkahwinan adik kandung arw4h berlangsung.

Majlis kahwin jadi majlis tahl1l

Kisah sedih itu dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok yang dikenali dengan nama Mama Semp0i. Menurut wanita ini, adik iparnya sepatutnya melangsungkan majlis perkahwinan pada 18 Disember 2021 (esok) namun siapa sangka, majlis tersebut bertukar menjadi majlis tahl1l.

Menurut sumber, arwah yang merupakan abang kandung bakal pengantin disahkan meningg4l dunia akibat kemal4ngan jalan raya ketika dalam perjalanan pulang ke kampung untuk meraikan majlis perkahwinan adik bongsunya itu.

Esok 18/12/21 adik ipar yang bongsu nak nikah. Semua dah balik berkumpul. Tinggal tunggu seorang abang je lagi dalam perjalanan balik dari Johor tapi sampai tengah malam tak sampai-sampai lagi. Tapi majlis perkahwinan adik yang bongsu sepatutnya jadi majlis yang bahagia bertukar menjadi majlis arw4h.

Ya Allah kau kuatkan lah hati ayah mentuaku, kuatkan lah hati keluarga kami untuk menerima segala ujian yang kau beri kepada kami.

Kemal4ngan yang membabitkan sebuah lori dan kereta itu dipercayai berlaku di Taman Suria Labis, Johor. Difahamkan, dua orang m4ngsa yang terlibat dilaporkan meningg4l dunia manakala tiga lain mengalami keced3raan.

Video

Salam takz1ah

Sumber: Mama Sempoi

Be the first to comment on "Abang Meningg4l Dunia Sehari Sebelum Majlis Kahwin Adik – ‘Semua Dah Berkumpul, Tunggu Abang Tak Sampai-Sampai’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*