“Yang bukan bukan je” – Wanita Untung RM213,000 Lepas Jual Kentvt Sendiri Dalam Balang

Mungkin sebelum ini kita pernah dengar isu barangan per1badi dari selebriti popular dijual atau dib1da dengan harga yang tinggi.

Kadang kala, ada juga yang sanggup beli barang yang boleh dikatakan an3h dan tak masuk ak4l. Contohnya dulu pernah tular 1su rambut Justin Bieber yang dijual dengan harga lebih 160 ribu ringgit Malaysia. Nak buat apalah agaknya tu…

Lebih d4hsyat, baru-baru ini seorang bekas bintang realiti televisyen dikatakan menjual kentvtnya sendiri yang dikumpul ke dalam bal4ng sebagai pendapatan sampingan. Extreme betul!

Stephanie Matto yang dulunya membintangi rancangan 90 Day Fiance memperoleh hampir AS$50,000 (RM213,016) dalam tempoh seminggu hanya dengan menjual kentvtnya yang dimasukkan ke dalam balang bersama kelopak bunga ros dan nota peribadi darinya.

Satu balang lebih RM4,000!

Sehingga kini, wanita itu telah berjaya menjual sebanyak 97 balang, di mana dia menyasarkan 260,000 pengikutnya sebagai target market kepada bisnes sampingan itu. ‘Produk’ itu dijual dengan harga AS$1,000 (RM4,237) sebalang, dan diberikan promosi sebanyak 50 peratus baru-baru ini.

Matto turut menyatakan dia memakan banyak protein, yogurt, telur rebus dan kacang untuk menghasilkan kentvtnya.

Beberapa tahun lalu, saya mendapat permintaan untuk menjual pakaian dalam, rambut dan air mandian.

Saya berpendapat bahawa menjual kentvt adalah cabang perniagaan yang hebat, menyeronokkan, unik dan berbeza” – Stephanie Matto

Sebelum ini, Matto dikenali melalui rancangan realiti yang memaparkan jika dua pasangan akan berkahwin atau tidak selepas tiga bulan meluangkan waktu bersama.

Meskipun wanita itu tidak berjaya mendapat pasangan dalam rancangan itu, ia tidak menjadi pengh4lang bagi Matto meraih populariti yang menjadikan peminatnya tertarik untuk membeli balang kentvtnya.

Sumber: Kosmo

Be the first to comment on "“Yang bukan bukan je” – Wanita Untung RM213,000 Lepas Jual Kentvt Sendiri Dalam Balang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*