Parcel Bersep4h Depan Rumah Orang, Lelaki Remb4t Barang Dari Cel4h Pagar

Sudah menjadi kebiasaan apabila tiada orang di rumah, bungkusan atau ‘parcel’ barang yang dihantar pihak kurier akan ditinggalkan di luar kediaman pelanggan.

Tapi jika ‘dicamp4k’ ke dalam pagar rumah juga belum tentu selamat! Situasi seperti itu dapat dilihat menerusi video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dikongsi oleh seorang pengguna laman Facebook, NurSha Amzah.

Tidak dapat dipastikan sekiranya dia adalah m4ngsa atau mungkin pelanggannya, namun NurSha bertanya kepada orang ramai mengenai tuntut4n selepas bungkusan did4kwa dicur1 pihak tidak bertanggungjawab.

“Kalau macam ni, pelanggan dapat claim tak? Status dah dihantar, tapi barangnya takde, rupanya kena cur1,” tulisnya dengan berkongsi video di group Kongsi cara jualan di Shopee (Malaysia).

Berdasarkan rakaman berdurasi lebih kurang seminit itu, sebuah motosikal dipercayai berhenti di depan rumah m4ngsa sebelum si pemb0nceng bertindak mendekati pagar kediaman berkenaan.

Menerusi celah pagar, lelaki terbabit did4kwa secara perlahan-lahan menggunakan sebat4ng bes1 panjang bagi ‘meremb4t’ dua barang daripada beberapa bungkusan yang ditinggalkan pihak kurier.

Selepas itu, dia dilihat segera beredar bersama penvnggang motosikal dari lokasi kejadian sekali gus mengundang pelbagai reaksi warganet.

Rata-rata mengecam perbuatan dua lelaki terbabit yang dianggap memalvkan kerana mereka kelihatan sihat tubuh badan namun memilih jalan melakukan jnayah.

Salah yang tercipta dalam rumah sendiri

Cari la kerja yang halal

Buat laporan polis!

Susah payah beli barang, dorang senang je amik…

Bagaimanapun, tiada maklumat lanjut diperoleh berhubung kejadian. Memang memalukan! Tak tahu apa isi dalam bungkusan tu, tetap nak ambil hak orang.

Sumber: Facebook group Kongsi cara jualan di Shopee (Malaysia)

Be the first to comment on "Parcel Bersep4h Depan Rumah Orang, Lelaki Remb4t Barang Dari Cel4h Pagar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*