Dah Boleh S0lat Di Masjid, Rita Rudaini Pel1k Kenapa Ramai Kec4m – ‘Tak Boleh Eh Kalau Tak V4ksin?’

Pelakon cantik, Rita Rudaini sebelum ini meluahkan rasa syukur berikutan dapat menunaikan solat Subuh secara berjemaah di masjid.

Bagaimanapun, perlaksanaan prosedur operasi standard (SOP) yang diamalkan membuatkan dia berasa sedikit ‘jangg4l’ berikutan setiap jemaah perlu menjaga jarak satu meter antara satu sama lain.

Respon balas Rita Rudaini

Terbaru, Rita menerusi Instastory tampil memberikan respon berhubung satu artikel diterbitkan sebuah portal hiburan terkemuka yang bertanyakan sama ada dia telah mendapatkan sunt1kan vaks1n?

Dah boleh ke kalau tak vaks1n masuk masjid?

Susulan daripada itu, ibu kepada dua cahaya mata ini menjelaskan Islam merupakan agama yang mudah dan penuh dengan kasih sayang. Ujarnya lagi, syarat yang perlu diikuti adalah dengan menutup aur4t dengan sempurna sebelum melangkah masuk ke tempat beribadat.

Ooo tak boleh eh kalau tak vaks1n nak masuk rumah Tuh4n? Tapi Tuhan saya cakap kalau nak masuk rumah Dia cuma tutup aur4t ja. Tak ada pulak Dia letak syarat pel1k. Tak gitu A**** ****k?

Tuhan awak bagi syarat kena vaks1n dulu ke? Tuh4n saya tak ada letak syarat pel1k-pel1k sebab Tuh4n saya Maha Penyayang. Tak yah buat susah. Islam itu mudah dan penuh kasih sayang.

B1das komen warganet

Bukan itu sahaja, pelakon Balistik ini turut memb1das komen seorang warganet yang mend4kwa dirinya seorang yang eg0 dan sudah mendapatkan sunt1kan vaks1n C0vid-19.

Kesian, salah satu komen di page content tak berapa bijak tadi. Maaflah aku bukan ego tapi aku tak b*d*h. Kalau aku senyap-senyap dah vaksin baik aku p Masjid Nabawi. Ye idok? B*d*h.

Terdahulu, Rita menaf1kan dirinya ant1 vaks1n seperti yang didakwa segelintir pihak hanya disebabkan belum bersedia untuk menerima vaks1n C0vid-19 sebaliknya, menggelarkan dirinya prosafe.

Ig story penuh:

Sumber: Rita Rudaini

Be the first to comment on "Dah Boleh S0lat Di Masjid, Rita Rudaini Pel1k Kenapa Ramai Kec4m – ‘Tak Boleh Eh Kalau Tak V4ksin?’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*