Pelajar Wanita Ini Ditemukan M4ti Di Sebelah Kvbur Bapanya. Nota Terakhir Yg Ditinggalkan Merungkai Segala Persoalan.

Seorang gadis muda yang juga merupakan seorang mahasiswa berusia 23 tahun  ditemukan mati di kubur bapanya di Desa Japan, Mojokerto, Jawa Timur, baru-baru ini.

Teguk racvn di kubur ayah

Menurut penjaga kvbur, ketika kjdian mngsa dilihat sedang meneguk botol seperti teh, namun bau cecair itu agak tidak menyenangkan.

“Mngsa kebelakangan ini sering berdiam diri di kvbur ayahnya, bahkan kerap tertidur di sana.”

“Sebelum ini dia pun nak bvnuh diri, tapi hasratnya diketahui ibu dan adik beradiknya. Tapi, dia cari peluang lagi untuk berbuat demikian dan akhirnya selepas kawasan kvbur sunyi dia meneguk r4cun itu sewaktu ibunya tiada.”

Tertekan lepas disahkan hamiI

Gadis berusia 23 tahun itu dipercayai membnuh diri dengan minum r4cun selepas hamiI luar nikah akibat terInjur dengan seorang anggota polis.

Kisah kem4tian gadis itu turut tuI4r dalam Twitter dengan seorang daripada pengguna media sosial itu mengakui dia merupakan rakan kepada mngsa.

Mngsa dilaporkan mengalami tkanan perasaan selepas hubungan cintanya dengan anggota polis tersebut semakin rengg4ng, selain mengndungkan anaknya.

Dalam pada itu, jurucakap polis, Hadi Supraptoyo berkata, teman lelaki gadis itu sudah dithan bagi membantu siasatan.

“Gadis itu dan anggota polis tersebut sering terIanjur dan hasilnya, sudah dua kali mngsa hamiI iaitu pada Mac 2020 dan Ogos 2021.

“Namun, kedua-dua kndungan itu diggurkan dengan persetujuan mereka iaitu ketika kndungan berusia beberapa minggu bagi pertama kali dan kndungan berusia empat bulan untuk yang kedua kali,” katanya.

Memetik laporan Bogor Daily, m4ngsa yang dikenali sebagai Novia Widyasari Rahayu mengalami tkanan selepas disahkan mengndung akibat dip3rk0sa lelaki yang juga merupakan seorang anggota beruniform dan diminta menggvgurkan kndungannya.

“M4ngsa telah dibawa ke sebuah penginapan oleh kekasihnya dan telah dipksa makan ubat sehingga dia tertidur… selepas 4 bulan kejadian, Novia disahkan hamiI.”

Sehubungan itu, anggota polis tersebut bakal didkwa dengan kesalahan sengaja menggvgurkan kndungan dan kini dithan di balai polis Mojokerto.

Sementara itu, polis masih meneruskan siasatan bagi mengenal pasti pnca kem4tian gadis tersebut serta r4cun yang diambilnya.

Berikut merupakan nota akhir m4ngsa

Dalam pada itu, netizan di Malaysia melahirkan slmpati atas penderit4an yang di alami oleh mgsa

“Semoga Allah swt mengampuni ke semua d0sanya.. Hanya Allah swt yg benar 2 ketahui… Jgn kita manusia mengadili nya.. Sedang kn dri kita belum tentu lgi nasib nya bagaimana di penghujung hayat… Itu urusan Allah.. Kita doakan yg baik2 aja..”

“Mulai skg ..berhnti lah mengata kan didik lah anak pmpn mu sbaik mungkin tapi sbliknya didik lah anak lelaki mu sebaik mungkin..ajar dia bertangungjawab untuk smua mslh yg dia lakukan..buat ibu dan bapa di luar sana..jgn ajar anak kamu Iari dari tangungjawab dia ..”

“Kalau balik2 lelaki tidak mahu bertanggungjawab terhadap kndungan zuriatnya, nampak sangat lelaki tu hanya mempergunakan dan mempermainkan wanita tu. Kalau jumpa lelaki mcm ni, T0L0NG tinggalkan lelaki tu tanpa mengira betapa kaya, berpangkat, atau hensemnya dia. Jgn r0sakkan diri kamu untuk org yg tidak menghargai kamu. Yakin bahwa di luar sana akan ada lelaki yg menghargai kamu seadanya. Semoga kita semua mengambil lktibar atas kjadian ini.”

“Innalillahiwainnaillahirojiun Al fatihah ya Allah ampunkan segala d0sa nya sesunguhnya engkau maha pengampum kpd hamba hamba mu..
semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya dan ditempatkan besama hamba nya yg soleh. Aaminn ya robbal allaminn..”

Kredit tmsi

Be the first to comment on "Pelajar Wanita Ini Ditemukan M4ti Di Sebelah Kvbur Bapanya. Nota Terakhir Yg Ditinggalkan Merungkai Segala Persoalan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*