“Kakak Sayang Ayah..” – 2 Hari Tak PuIang Dan GagaI Dihubungi, Ayah Ditemui Dlm Sem4k

Selepas dua hari panggilan telefon dari ahli keluarga tldak dijawab, akhlrnya berita kehiIangan seorang guru berhasil dirungkai apabila orang ramai menemui myatnya di kawasan s3mak Kampung Daling, Padang Tengku.

Menerusi Utusan Malaysia, Tengku Suhaimi Tengku Yusoff, 54, ditemukan terbar1ng dalam kenderaan pacuan empat roda jenis Ford Ranger dan tlada sebarang ke san kecdraan atau kesan drah serta tlada sebarang snjata ditemukan dalam kereta atau di kawasan berhampiran.

Allahyrham yang juga merupakan guru di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tengku Indera Petra, Gua Musang dipercayai dalam perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Gua Mu sang.

Ditemui dalam kenderaan pacuan empat roda.

Hal tersebut dimaklumkan sendiri oleh Ketua PoIis Lipis, Superintenden Azli Mohd. Noor apabila pihak mereka berjaya menghubungi keluarga mngsa menerusi plat kereta yang digunakan Allahyrham.

“Hasil si.asatan mendapati kenderaan pacuan empat roda itu berwarna kelabu metalik, manakala pemeri ksaan ke atas nombor plat mendapati pemiliknya merupakan seorang wanita.

“PoIis berjaya memperoleh nombor telefon wanita itu lalu menghubunginya dan dia menga.kui isteri kepada mngsa yang ditemukan dalam kenderaan tersebut,”

Difahamkan, isteri mngsa memberitahu yang suaminya sudah 2 hari tldak baIik dan sudah banyak kali menghubunginya namun gagaI.

Hasil si.asatan juga tldak menemukan unsur jnayah, kecdraan, atau snjata ap1 di tempat kejadian.

Hasil be.dah slasat semalam mengesahkan guru tersebut mninggaI dunia aklbat srngan jntung dan si.asatan lanjut masih dijalankan,” katanya

Anak Iuah rasa .

Sehubungan dengan itu, anak Allahyrham iaitu Tengku Aqilah Wardah telah memu.at naik satu perkongsian meIuahkan rasa sayang terhadap bapanya yang telah prgi.

Pihak mereka juga mem0hon agar segala salah dan siIap bapanya dapat dim4afkan dan reda dengan ketentuan daripada Allah S.W.T

Sumber Utusan Malaysia (Haris Fadilah Ahmad), FB Tengku Aqilah Wardah, omm

Be the first to comment on "“Kakak Sayang Ayah..” – 2 Hari Tak PuIang Dan GagaI Dihubungi, Ayah Ditemui Dlm Sem4k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*