“Tu Saki-Baki Je..” – Harta di Malaysia Kena SlT4, Sajat Bagitahu Kenapa Dia Tak Kisah.

KegagaIan membayar pmpasan sebanyak RM200,000 kepada OWA Resources Sdn. Bhd. menyebabkan Mahkamah Tinggi Shah Alam semalam telah melaksanakan writ penyitaan dan penjualan harta usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Nur Sajat.

1su tersebut yang menjadi perbincangan hngat ntizen kemudian telah dijelaskan Sajat menerusi satu sesi live di Instagram dan telah dimuat naik di akaun TikTok miliknya.

Menurutnya, dia kini tidak kisah tentang apa yang bakal berlaku kepada harta miliknya di Malaysia dan menganggap ia hanyalah ‘saki baki’ harta yang ditinggalkan di negara asal.

“Kan i dah cakap I tak kisahlah”

Sajat di dalam video yang tuI4r itu juga mengatakan apa yang ditinggalkannya merupakan saki baki harta miliknya yang mana kebanyakannya sudah dibawa ke Australia.

Malah tambahnya lagi, dengan penyitaan tersebut segala hutangnya yang tertungg4k akan dibayar dan semua hartanya di Malaysia itu tidak berguna lagi kerana dia sudah menjadi permanent resident (PR) di Australia.

Biarlah harta kat Malaysia kena sita pun sayang. Kan I dah cakap, I tak kisah pun harta-harta I kat Malaysia tu. Yang penting pun I dah bawa dah harta-harta I kat sini. Tu saki baki je.

“Nanti kalau dorang dah sita, dorang settlekan hutang-hutang tu, lepas tu dahlah habislah cerita I.

“I memang dah tak boleh balik Malaysia dah. I kan PR kat sini. Kalau I balik Malaysia pun tak guna, kalau I ada harta kat Malaysia pun tak guna,” katanya.

“Cuma I terkiIan sebab perundangan Malaysia…”

Walaupun Sajat tidak lagi kisah mengenai 1su hartanya dan hanya mahu fokus untuk perniagaannya di tempat baru, dia mengakui agak terkiIan dengan perundangan Malaysia yang katanya melakukan perlaksaan penyitaan tersebut tanpa keberadaannya di Malaysia.

“You dah tahu I dekat sini tapi kenapa laksanakan perintah tu? Lawyer I pun dah bagitahu anak guam saya tak ada di sini tapi tetap mereka nak jtuhkan saya bankrvpt.

“Saya rasa tak adil sebab kena ada toleransi. Tapi biarlah bankrvpt kat Malaysia. Kat sini I okay,” katanya.

tak kisah kena sita

Video yang mendapat lebih 20,000 tontonan itu telah memperoleh pelbagai reaksi ntizen yang kebanyakannya masih berharap Sajat berubah dan kembali ke pangkal jalan.

Apa-apapun diharapkan lsu mahkamah tersebut dapat diselesaikan dengan sebaiknya oleh pihak-pihak yang terlibat.

Sumber: LM

Usahawan k0smetik kontr0versi, Sajat menitipkan rasa syukur apabila terdapat banyak pihak di Australia tampil untuk membantunya dari aspek khidmat kesihatan sewaktu menjalani 0rientasi. Difahamkan, 0rientasi tersebut bertujuan untuk mendapatkan kerakyatan tetap (permanent residence) di Australia.

“Alhamdulillah, banyak yang pihak Autralia berikan pada saya.”-Sajat

Beruntung Jadi Rakyat Australia
Menerusi Insta St0ries, Sajat berkata dia aku beruntung menjadi rakyat Australia disebabkan keistimewaan yang disediakan oleh pihak Australia seperti rᴀwatan gigi (public dentist) secara percuma.

“Untung kan jadi rakyat Australia. Patut lah banyak orang Malaysia suka duduk sini, semua benda Australia bagi free!! Untung lah..”- kata Sajat

“Ambulᴀnce Kat Australia Pun Free!!”-Nur Sajat

Tambahnya lagi, pihak Australia turut menyediakan perkhidmatan ambulᴀns secara percuma berbanding di Malaysia yang mengenakan bayaran bagi perkhidmatan tersebut.

“AmbuIᴀnce kat Australia pun free!!! Kalau uols tak ada insurᴀnce Malaysia, memang mmpus lah nak kena bayar ambulᴀnce uols!!”- katanya lagi

Terdahulu, melap0rkan Mᴀhkamah Tinggi Shah Alam telah membenarkan permohonan OWA Resources Sdn.Bhd untuk menuntut pᴀmpasan sebanyak RM200,000 yang gagal dibayar oleh Sajat.

Keputusan itu dibuat selepas mᴀhkamah mendapati Sajat tidak memberikan sebarang maklumbalas untuk membayar pᴀmpasan setelah gᴀgal dalam rᴀyuannya di Mᴀhkamah Rᴀyuan pada April lalu.

Kegagalan membayar pmpasan sebanyak RM200,000 kepada OWA Resources Sdn. Bhd. menyebabkan Mahkamah Tinggi Shah Alam semalam telah melaksanakan writ penyitaan dan penjualan harta usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Nur Sajat.

Lsu tersebut yang menjadi perbincangan hngat ntizen kemudian telah dijelaskan Sajat menerusi satu sesi live di Instagram dan telah dimuat naik di akaun TikTok miliknya.

Menurutnya, dia kini tidak kisah tentang apa yang bakal berlaku kepada harta miliknya di Malaysia dan menganggap ia hanyalah ‘saki baki’ harta yang ditinggalkan di negara asal.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Kredit tmsi

Be the first to comment on "“Tu Saki-Baki Je..” – Harta di Malaysia Kena SlT4, Sajat Bagitahu Kenapa Dia Tak Kisah."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*