Shuib Pergi Ambil Vksln Semalam Ntizen Perasan Sesuatu Di Muka Beliau Buat Ramai Seb4k.

Pelawak dan usahawan Shuib, 37, memilih untuk mendapatkan susu ibu dalam kalangan keluarga sendiri untuk anak pramatangnya, Ayash Affan.

Menurut Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad berkata dia memutuskan untuk menjadikan sepupunya sebagai ibu susuan kepada Ayash Affan. Katanya, keputusan ini dibuat setelah berbincang sesama ahli keluarga.

Selepas kita berbincang dengan keluarga, alhamdulillah ada di kalangan keluarga saya iaitu sepupu saya yang baru sahaja meIahirkan anak dalam enam bulan.

Tambah bapa kepada empat cahaya mata itu, dia meluahkan rasa bimbang terhadap masa depan Ayash Affan sekiranya mendapatkan susu bdan daripada pihak luar.

Tkut juga masa depan nanti kita tak tahu apa nak jadi. T4kut terkwin pula..jadi masalah nanti. Jadi, saya ambil dalam kalangan keluarga.

Dalam pada itu, suami kepada Allahyrhamah Siti Sarah Raissuddin turut mengucapkan terima kasih kepada rakan artis dan rakyat Malaysia yang berniat untuk menolongnya mendapatkan bekalan susu ibu.

Bukan sahaja Tilla (Syatilla), ramai lagi rakan artis yang saya pun tak sebut nama dia. Ramai juga orang yang saya tak kenal tapi sudi nak bantu saya. Yelah..susu ibu adalah susu yang terbaik untuk b4yi.

Saya harap Allah balas ganjaran kepada semua orang yang ada sejak hari pertama bersama-sama dengan saya. Terima kasih juga yang doakan kekuatan untuk diri saya.

Kalau la ada perasaan seperti saya yang merindukan arwh, jangan terlalu berduk4. Tkut dia (Allahyrhamah Siti Sarah) sedlh. Bila kita teringat, sedekahkan al-Fatihah.

Dalam pada tu ntizen sempat rakam vdeo kesedihan syuib datang ke pusat vksin. kelihatan juga shuib bersama Pa nya

HAMPIR seminggu pemergian Siti Sarah Raissuddin, suaminya Shuib Sepahtu meminta orang ramai tidak lagi memuat naik foto dan vdeo kenangan bersama Allahyrham yang tidak menutup aur4t dengan sempurna.

Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, 37, juga meminta sesiapa yang sudah melakukan demikian agar memadamkannya daripada media sosiaI.

“Saya ada permintaan mohon tidak mengeluarkan lagi gambar dan vdeo Allahyrham yang tidak menutup aur4t dengan sempurna.

“Saya juga memohon kepada yang sudah memuat naik di media sosial agar mengeluarkan kembali foto dan vdeo tersebut,” ujarnya pada malam Ahad.

Ahli kumpulan Sepahtu itu berkata demikian menerusi laman sosial Instagram miliknya pada malam Ahad.

Selain itu, Shuib juga meminta orang ramai berhenti menceritakan kebaikan Allahyrham secara berlebih-lebihan.

“Cukup kita bersederhana dalam setiap perkara dan perbuatan kita. InsyaAllah semoga kita diberkati dan dirahmati Allah” ujarnya.

Saya ada permintaan mohon tidak mengeluarkan lagi gambar dan vdeo Allahyrham yang tidak menutup aur4t dengan sempurna.

Siti Sarah, 37, menghmbuskan n4fas terakhir pada pukul 5.13 pagi Isnin di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur akibat C0v1d-19.

Allahyrham menjalani pembdahan bagi mengeluarkan b4yi lelaki ketika kndungannya berusia lapan bulan pada 7 Ogos lalu.

Penyanyi lagu Kesetiaan itu selamat dikbumikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, Selangor pada kira-kira pukul 1.20 petang Isnin.

Allahyrham meninggalkan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di PPUKM

Jaga-jaga Shuib, ramai yang perhati

Patah tumbuh hiIang berganti. Peribahasa yang mudah diungkap tetapi selalunya payah untuk menjadi kenyataan untuk mencari yang serupa.

Kem4tian Tan Sri P. Ramlee contohnya meninggalkan kesan yang amat mendalam dalam industri hiburan tanah a1r kerana sehingga kini tiada yang dapat menggantikannya. Allahyrham ialah seorang legenda sebenar.

“Aku m4ti dalam iman,” kata arwh dalam satu adegan Ali Baba Bujang Lapok.

Sama seperti Allahyrham Datuk Mokhtar Dahari yang digeruni kawan dan Iawan ekoran kehebatan dalam bola sep4k ketika hyatnya. Tiada pengganti sehingga kini.

Kematian ketika musim C0v1d-19 ketika ini sangat sukar. Baik m4ti di rumah atau di h0spital. Banyak prosedur yang perlu diikuti dan yang lebih sedlh, majlis tahlil dan bacaan Yasin hanya dapat dilakukan secara online. Google Meet atau Zoom, ini yang paling popular.

Minggu ini sahaja, saya kehiIangan lebih kurang empat orang kenalan yang masih muda berusia di bawah 48 tahun. Semuanya angkara C0v1d-19.

Sticker atau pelekat ucapan takziah untuk kem4tian di dalam aplikasi media sosial seperti WhatsApp dan Telegram seakan wajib disimpan ketika ini kerana akan digunakan pada bila-bila masa tanpa kita duga.

Urusan si m4ti di dunia habis tatkala dia selamat dikbumikan tetapi bagaimana dengan nasib perjalanan hidup ahli keluarga seperti suami, isteri dan anak-anak yang ditinggalkan?

Untuk yang reda dan tabah seperti pelawak Shuib, kem4tian bidadari syurganya, Siti Sarah Raissuddin pada Isnin lalu diterima dengan terbuka. Namun, dalam hati siapa yang tahu.

Sudah tentu dengan ketenangan alr muka Shuib memberikan gambaran kepada kita yang dia memang berserah dengan ketentuan itu, apatah lagi segala kebaikan Allahyrham isterinya menjadi sebutan sebaik dia meninggI dnia.

Situasi ini mengingatkan saya kepada kata-kata seorang pemandu syarikat tempat saya bekerja sebelum ini.

“Bang, ada kes jnyah ni. Orang m4ti dibvnuh. Boleh pandu laju sikit?” Jawapan dia bukan baiklah, atau enggan kerana tkut kena s4man atau kemIangan tetapi: “Apa yang hendak dikejarkan, yang m4ti biarlah dia m4ti, kita yang ada ni kena teruskan hdup.”

Walaupun ketika itu kedengaran seperti lucu, tetapi jika difikirkan ada benar dengan kata-kata itu walaupun dia hanya seorang pemandu kerana Islam mengajar kita melihat kepada apa yang diucapkan bukan siapa yang mengucapkan.

Buat Shuib, pasti ketika ini ada pihak yang sedang memerhatikan anda kerana harta dan bukannya cara diperoleh ketika saudara melalui saat sukar bersama arwh Siti Sarah.

Berpeganglah kepada janji yang telah saudara ikrarkan baru-baru ini. Bukan ingin menyibuk, tetapi ia lebih kepada kata-kata nasihat rakan media kepada artis yang dikenali dengan sifat senang didekati dan sentiasa berbuat kebaikan.

Dengan kes kem4tian melebihi 11,000 ketika ini, apa lagi yang kita harapkan dengan suasana kehidupan ketika ini?

Yang ada hanya berita kem4tian, bnuh diri, giIa kuasa, saIah-menyalah dan kesukaran.

Kredit updatenews, tmsi

Sumber jbon tikt0k

Be the first to comment on "Shuib Pergi Ambil Vksln Semalam Ntizen Perasan Sesuatu Di Muka Beliau Buat Ramai Seb4k."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*