Truk Kena Hntam Ntizen Slps H1na Shuib, Akhirnya Peminat BIackpink ini Nek4d Buat Tindakan Ini

Baru-baru ini memang ada Shuib Sepahtu buat live dan dalam siaran langsungnya itu, adalah juga dia kongsikan tentang betapa pentingnya kita mengidolakan Nabi Muhammad.

Dan bukannya ahli kumpulan K-Pop BTS mahu pun Blackpink.

Bagaimanapun, tindakan Shuib itu disaIah erti buat segelintir peminat tegar malah ada yang Iantang menyuarakan pendapat mereka di laman sosial.

Jika diikutkan, teguran Shuib adalah bersifat matang, tidak berem0si selain mengajak anak muda kini mengidolakan sesuatu yang pastinya akan beroleh pahala.

Melalui satu akaun di Instagram dengan nama Raptorpool, beberapa post dengan kata-kata kes4t telah diIemparkan.

Menerusi entri Twitter, seorang individu memuat naik beberapa tgkap layar menerusi ciapannya yang menunjukkan pemuda berkenaan rancak mengeluarkan kata-kata kes4t di Instastorynya yang membabitkan kedua-dua nama selebriti itu.

Bagaimanapun, individu tersebut tampil membuat permohonan maaf secara terbuka terhadap pihak Shuib, menerusi satu rkaman video yang dimuat naiknya di entri Instagram bernama @Raptorpool.

Mungkin timbul rasa sesal, satu vdeo permohonan maaf telah dimuatnaik melalui akaun yang sama.

Dalam vdeo tersebut, seorang lelaki dengan pakaian lengkap bertemakan kumpulan Blackpink telah memohon maaf dengan sepenuh hatinya.

“Saya ingin memohon maaf atas keterlanjuran mengeluarkan kata-kata kesat beberapa hari lepas kepada abang Shuib dan arwh Siti Sarah Raissuddin.

“Saya ingin memohon maaf atas keterlnjuran mengeluarkan kata-kata kesat beberapa hari lepas kepada abang Shuib dan arwh Siti Sarah Raissuddin ekoran sikap saya yang tidak bertanggungjawab.

“Saya juga menerima kec4man daripada ntizen yang mengaibkan keluarga dan kawan saya, mereka tidak bersalah. Dengan vdeo ini, saya membuat permohonan maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki.

“Saya akan perbaiki dan berhati-hati untuk mengeluarkan kata-kata selepas ini. Harap abang Shuib dapat menonton vdeo ini sekali gus memaafkan perbuatan saya. Yang baik datang daripada Allah, yang bvruk datang daripada saya,” katanya di Instagram.

VlDEO:

Sebelum ini, dalam paparan Instagram live yang ditonton lebih 500,000 ribu orang itu, Shuib sempat meninggalkan nasihat buat peminatnya supaya sentiasa mengidolakan Rasulullah SAW serta tidak leka dengan selebriti Korea seperti Blackpink dan BTS.

Kemudian, tambahnya lagi manusia tidak seharusnya dijadikan idola kerana ia tidak mendatangkan sebarang pahala buat mereka.

Sehubungan itu, nama pelawak itu dan arwah isterinya telah dipetik oleh seorang peminat Kpop yang dikatakan tidak berpuas hati dengan kenyataan tersebut menerusi Instagram live berkenaan.

Ntizen memberi pelbagai reaksi terhadap permohonan maaf dari peminat blackpink tersebut :

Minat sangat pun, tak bawa ke mana. Tak saIah nak minat tapi biar berpada dan jangan terlalu terbawa dengan em0si.

Sumber utusan via ASN

Kredit tmsi, mdiavral

Be the first to comment on "Truk Kena Hntam Ntizen Slps H1na Shuib, Akhirnya Peminat BIackpink ini Nek4d Buat Tindakan Ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*