“Dia MeIutut Depan Saya Dan Dengan Senyum Dia Kata.. Siti Dah Tak Ada, Abah. Saya Rasa Dunia Ni Macam Sangat Sepi.” – Raissuddin

MENDENGAR perkhabaran anak perempuan kesayangan terlebih dahulu pergi buat selama-lamanya cukup membuatkan Raissuddin Hamzah keIu dan hiIang kata-kata.

Bagaimanapun menurut Raisuddin yang juga penyanyi era 80-an, dia reda dengan pemergian Siti Sarah sungguhpun masih belum bersedia dengan kehiIangan itu.

“Malam tu (awal pagi Isnin) Shuib datang jumpa saya, dengan senyum dia kata… abah orang nak pegi h0spital.

“Dia meIutut depan saya dan dia kata… Siti dah tak ada, abah.

“Saya rasa dunia ni macam sangat sepi,” katanya sambil menahan seb4k.

Gambar kenangan Shuib bersama arwah isterinya, Siti Sarah.

Raisuddin mengimbau kembali saat itu pada majlis bacaan tahlil dan doa selamat buat Allahyrhamah Siti Sarah yang diadakan secara maya pada malam Selasa.

Dalam pada itu, Raisuddin, 65, turut berkongsi keperibadian Siti Sarah yang disifatkan sebagai seorang yang taat dan manja.

“Dia seorang anak yang sangat baik dan tak pernah membntah serta meIawan cakap saya.

Saat Shuib datang dan meIutut di hadapan saya sambil memberitahu Sarah sudah tiada… saya tidak tahu nak berkata apa.

RAISUDDIN HAMZAH

BAPA SITI SARAH

“Arwh juga seorang yang manja dengan saya….banyak kenangan manis kami bersama sepanjang 37 tahun hidupnya.

“Sehari sebelum dia pergi ke hospital, kami saling berpegangan tangan tetapi tidak berkata apa-apa,” ujarnya.

Terdahulu, Siti Sarah, 37, menghmbuskan naf4s terakhir pada pukul 5.13 pagi Isnin di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur akib4t C0v1d-19.

Raisuddin cukup akrab dengan menantunya, Shuib.

Allahyrhamah dimasukkan ke 1CU hospital berkenaan selepas tahap oksigen menurun pada 4 Ogos lalu.

Siti Sarah kemudiannya ditidurkan sebelum pembed4han dijalankan bagi mengeluarkan b4yi dalam kndungan pada 6 Ogos lalu dan arwh selamat meIahirkan b4yi lelaki diberi nama Ayash Affan pada pukul 5 petang.

Penyanyi lagu Kesetiaan itu selamat dikebvmlkan di Tanah Perkvbvran Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, Selangor pada kira-kira pukul 1.20 petang Isnin.

Allahy4rhamah meninggalkan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di PPUKM.

Sumber mstar

Kredit tgler, mdiavral

Be the first to comment on "“Dia MeIutut Depan Saya Dan Dengan Senyum Dia Kata.. Siti Dah Tak Ada, Abah. Saya Rasa Dunia Ni Macam Sangat Sepi.” – Raissuddin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*