Jururawat Ini K0ngsi Permintaan Terakhir Sarah Sebelum Ke lCU.

Pemergian penyanyi terkenal, Siti Sarah Raissuddin kerana C0V1D-19 sememangnya sangat memberi kesedaran kepada semua tentang bhayanya wbak m4ut ini.

Siapa sngka, seorang isteri serta ibu yang pada awalnya sihat dan menjalani momen kehamiIan bersama keluarga terpksa dikejarkan ke h0spital kerana kadar oks1gen dalam badan menurun sehingga membawa kepada kem4tian.

Apa yang membuatkan peminat industri seni Tanah Air begitu sbak dengan kepulangannya ke negari abadi itu adalah pelbagai kebaikan yang dilakukan semasa hyatnya ‘dib0ngk4r’ sehingga membuatkan ramai cmburu dengan pemergiannya yang cukup istimewa.

Nak berwudhuk

Menerusi satu perk0ngsian dari seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai @asyhsfri, dia telah memuat naik kembali beberapa komen yang diperoleh daripada seorang lagi pengguna aplikasi tersebut yang mengakui bahawa dia antara jururwat yang memantau Siti Sarah di dalam w4d sewaktu dimasukkan ke h0spital.

Dalam perk0ngsian tersebut, beberapa warganet telah bertanya pengalamannya ketika mer4wat penyanyi terkenal itu sewaktu allahyrhamah masih lagi sedar.

Menurut pengguna yang memakai nama akaun @Missylia, dia memaklumkan yang permintaan Siti Sarah sebelum dibawa ke Unit Rwatan Rapi (lCU) bagi menjalani pembdahan c.zer adalah ingin berwuduk bagi menunaikan solat Subuh.

Ketika itu allahyrhamah masih lagi sedar dan boleh bercakap sebelum dibawa ke lCU.

Sentiasa ucap terima kasih & minta maaf susahkan

Tambahnya, Siti Sarah sangat mesra dan sentiasa mengucapkan terima kasih serta meminta maaf kepada jururwat setiap kali memerlukan pertolongan. Hal tersebut merupakan perkara yang jarang dituturkan pes4kit ketika di dalam w4d.

Walau bagaimanapun, ketika ditanya berkenaan dengan keadaan b4yi Siti Sarah yang diIahirkan secara pramatang, jururwat tersebut menjelaskan yang mereka tidak mengetahui hal tersebut dan meminta orang ramai menanti sendiri perkhabaran daripada w4ris.

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggaIkan komen dengan memuji allahyrham yang tetap ingat tentang ibadah walaupun sedang berada dalam keadaan genting.

Mereka juga mengakui Siti Sarah beruntung mendapat syahid kerana mninggaI dnia selepas bersaIin anak tercinta.

Walau bagaimanapun, akaun TikT0k jururwat tersebut berada dalam mpod private dan tdak dapat mengenalpasti individu yang sudi berk0ngsi pengalaman berharga itu.

Kredit imvral

Be the first to comment on "Jururawat Ini K0ngsi Permintaan Terakhir Sarah Sebelum Ke lCU."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*