“A1rmata Sarah Berjuraian Di Pipi Ketika Naz4k” – Shuib Sempat Membuat Panggilan Vide0 Buat Kali Terakhir Bersama Arwh.

KUALA LUMPUR: Pelawak popular, Shuib Sepahtu, 37, sempat membuat panggilan vdeo buat terakhir ketika arwh isterinya, Allahyrham Siti Sarah Raissuddin, 36, sedang nzak di Unit Rawatan Rapi (1CU), H0spital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM (HCTM), semalam.

Shuib berkata, dia dan tiga cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, dapat melihat a1r mata berjuraian di pipi arwh ketika mereka membuat panggilan vide0, seolah-olah memahami apa yang diungkapkan.

“Dengan bantuan jururawat dan doktor, saya membuat panggilan vdeo, itulah kali terakhir saya dan anak-anak dapat menatap wajah arwah ketika masih berny4wa.

“Ketika itu, saya nampak a1r mata berlinangan di pipinya, seolah-olah memahami apa yang kami bualkan dengannya.

“Saya sempat ke h0spital selepas anak-anak tidur dan selesai majlis bacaan Yassin dan doa selamat, malam tadi.

“Bagaimanapun, saya tidak dibenarkan bertemu arwh. Saya kemudiannya berptah balik ke rumah,” katanya kepada BH Online ketika ditemui di kaunter bilik jnazah HCTM, sebenar tadi.

Shuib berkata, dia reda atas pemergian arwh isterinya.

“Cuma, cabaran saya untuk memaklumkan kepada tiga cahaya mata mengenai ketiadaan arwh ibunya,” katanya.

Katanya, jnzah arwh isterinya akan ditayammum dan disolatkan di hospital berkenaan kira-kira jam 10 pagi.

“Jnzah arwh akan dikebumikan bersebelahan kvbur arwh ibunya di Tanah Perkuburan Islam, Kampung Sungai Pusu, Gombak, jam 12 tengah hari ini.

“Arwh memang minta dikebvmikan di sebelah ku.bur arwh ibunya.

“Jika berbual soal kem4t1an, arwh ada menyebut keinginan disem4dikan di sebelah kvbur arwh ibunya,” katanya.

Kelihatan tenang ketika ditemui, Shuib berkata, dia berjanji akan menjaga empat cahaya mata hasil perkongsian hidupnya dengan arwh dengan baik.

“Arwh menghadiahkan saya dengan kehadiran Ayash Affan yang Iahir pada Jumaat lalu. Arwh bergelvt untuk menyelamatkan anak kami. Nyata, Allah lebih menyayanginya.

“Nama Ayash Affan itu sendiri menjadi pilihan arwh kerana menurut pembacaannya, nama berkenaan mengenai seorang pejuang di Wilayah G4za,” katanya.

Shuib reda atas pemergian Allahyrham Siti Sarah, namun berdepan cabaran memaklumkan kepada anak-anak. – Foto Zaidi Mohamad

Allahyrham Siti Sarah menghmbuskan nafas terakhir di 1CU, HCTM akibat C0V1D-19, jam 5.13 pagi ini.

Pemergian penyanyi lagu Semakin itu disahkan oleh Shuib sendiri laman Instagram (IG).

Terdahulu, ibu kepada empat cahaya mata itu berada dalam keadaan k0ma selepas dan bert4rung ny4wa akibat C0V1D-19 selepas lebih 48 jam ditidurkan.

Siti Sarah terpksa ditidurkan dan meIahirkan bay1 lelaki, Ayash Affan melalui pembed4han tanpa sedar, jam 5 petang pada Jumaat lalu.

Pada Jumaat lalu, paras 0ksigen jtuh sehingga 40 peratus, kemudiannya meningkat 77 peratus pada jam 2 pagi, namun menunjukkan perkembangan positif meningkat sehingga 85 peratus, kelmarin.

Pada 27 Julai lalu, Siti Sarah mengesahkan dirinya dan keluarga positif C0V1D-19.

Selain Siti Sarah dan suami, Shuib serta tiga cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, disahkan p0sitif.

Bagaimanapun, Shuib bersama anak-anak disahkan negatif selepas melakukan kuarantln kendiri selama 14 hari.

Sumber BH online

Kredit tgler, mdiavral

Be the first to comment on "“A1rmata Sarah Berjuraian Di Pipi Ketika Naz4k” – Shuib Sempat Membuat Panggilan Vide0 Buat Kali Terakhir Bersama Arwh."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*