“Saya Ingat Isteri Saya Akan Sihat Dan Saya Cukup Yakin Tp Seluruh P4ru-p4ru Siti Sarah Dipenuhi V1rus C0v1d-19..” – Shuib

Kuala Lumpur: Pelawak Shuib menasihatkan masyarakat supaya mengambil serius mengenai pndemik C0v1d-19 dan mahu mereka percaya C0v1d-19 adalah benar.

Shuib menerusi sesi Instagram Live hari ini turut berkongsi bagaimana dia sekeluarga dijgkiti C0v1d-19 yang berpvnca daripada pembantu rumah.

“Allah nak jadikan jalan cerita, pembantu rumah saya turun ke bawah membuang smpah. Kebetulan dia berjumpa kawan, bersalam dan dia dijgkiti C0v1d-19. Kemudian terus satu keluarga kami dijngkiti C0v1d-19.

“C0v1d 19 is real (C0v1d-19 itu benar). Tadi sebelum saya keluar dari 1CU (Unit Rawatan Rapi) selepas tengok isteri, seorang jururawat panggil saya.

“Katanya, dia tahu mengenai Siti Sarah memang vir4I dan semua orang mendoakannya. Tapi dia nak sampaikan sesuatu,” katanya.

Menurutnya, jururawat itu menyeru agar semua individu mengambil suntlkan vksin.

“Saya sudah div4ksin. Jururawat itu kata, kita kena sedarkan rakyat Malaysia mengenai vksin. Sekurang-kurangnya dengan vksin mungkin dapat membantu kita.

“Saya tersntak sebab saya tahu isteri saya belum div4ksin. Seluruh bahagian p4ru-p4runya terkena jgkitan ia tak boleh berfungsi untuk proses 0ksigen.

“Bukan itu saja, ia juga menyebabkan semua 0rgan badannya tak berfungsi dengan baik. Saya rasa kemungkinan juga kerana dia tak sempat div4ksin. Wallahuallam,” katanya.

Shuib berkata, di saat begini dengan kem4t1an setiap hari, semua orang tidak boleh berundur ke belakang selepas p0sitif C0v1d-19.

“Saya ingat isteri saya akan sihat dan saya cukup yakin. Tapi bila berkomunikasi dengan doktor, dia memaklumkan p4ru-p4ru isteri saya memang sudah dipenuhi v1rus C0v1d-19. Sebab itu ia tak boleh berfungsi.

“Kita kena jaga kesihatan. Kena makan vitamin supaya sistem lmunisasi kuat. Jangan sayang duit. Ingat lagi, ketika saya dalam ambulans bila nak bawa isteri ke h0spital, nak bawa ke pusat perubatan swasta tapi dah penuh.

“Masa itu dah ter0k sangat. Ketika itu terfikir duit banyak mana pun takkan boleh kembalikan isteri saya. Takkan boleh sihatkan isteri saya. Itulah yang jadi. Jangan sayang duit. Bila orang cakap jangan keluar, kena ikut,” katanya.

Siti Sarah disahkan men1nggl dnia di Unit Rawatan Rapi (ICU) HCTM jam 5.13 pagi, hari ini.

Jnzahnya dikebvmikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak jam 1.20 petang hari ini.

Terdahulu, Siti Sarah bersama Shuib dan tiga anak mereka termasuk pembantu rumah dis4hkan positif C0v1d-19 pada 27 Julai lalu.

Sumber: Metro Online

Kredit tgler, mdiavral

Be the first to comment on "“Saya Ingat Isteri Saya Akan Sihat Dan Saya Cukup Yakin Tp Seluruh P4ru-p4ru Siti Sarah Dipenuhi V1rus C0v1d-19..” – Shuib"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*