“Ada Sedikit Dar4h Beku, Sarah Ditiarapkan, Dengan Harapan 0ksigen Dan P4ru2 Boleh Bekerjasama”.

Kuala Lumpur: “Sarah sudah hampir 30 jam kom4 sejak dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (1CU) Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM). Doktor maklumkan Sarah sudah ditiarapkan dengan harapan 0ksigen dan paru-paru boleh bekerjasama,” kata pelawak Shuib mengenai keadaan isterinya, Siti Sarah.

Shuib ketika dihubungi berkata, harapan mereka sekarang adalah p4ru2 boleh kembali normal dan bekalkan 0ksigen dalam badan.

“Memandangkan Sarah kena j4ngkitan C0v1d-19, jadi p4ru2 dia banyak terkesan. Jntung pun sudah Iemah. Mungkin Sepanjang pembed4han mengeluarkan bay1 semalam, jntung sudah bekerja banyak.

“Difahamkan juga, ada sedikit dar4h beku di paru-paru. Doktor kata, buat masa sekarang tak boleh apa-apa lagi sebab semalam baru lepas menjalani pembed4han.

“Setiap kali ada panggilan nombor tak dikenali masuk saya menjadi t4kut. Dalam masa sama saya perlu jawab sebab bimb4ng ia daripada doktor yang mahu mengemaskini keadaan Sarah atau berita sebaliknya,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Shuib, setiap hari tanpa Sarah di sini membuatkan dirinya rindu dan hati menjadi s4yu.

“Apabila rindu datang, jadi s4klt, memang susah rasa. Di rumah ini saya teringat-ingat dia. Setiap sudut yang dia selalu ada, mesti teringat. Nak kawal s4yu, tapi tak boleh.

“Saya selalu bercakap dalam hati dan cakap seorang diri dengan harapan dia dengar,” katanya.

Dalam masa sama, Shuib meluahkan rasa terharu apabila setiap hari mendapat mesej dan kiriman gambar anak-anak tahfiz dan orang persendirian yang membaca Yasin dan doa selamat buat Sarah.

“Saya terlalu terh4ru apabila dalam keadaan sekarang, ada saja orang hantar gambar anak-anak tahfiz baca Yasin.

Terima kasih banyak sebab mendoakan Sarah. Ia satu rahmat terlalu besar untuk kami.

“Memang saya hanya boleh mohon orang doakan dia, tapi tidak menjangka ada sampai buat sendiri majlis doa selamat dan bacaan Yasin.

“Saya balikkan semua doa kepada mereka. Kepada yang sedang mend3r1ta C0v1d-19, semoga terus tabah. Ini masa kita sama-sama doakan orang lain,” katanya.

Sumber: Harian Metro

Kredit tgler, mdiavral

Be the first to comment on "“Ada Sedikit Dar4h Beku, Sarah Ditiarapkan, Dengan Harapan 0ksigen Dan P4ru2 Boleh Bekerjasama”."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*