“Why Not HERO Kita Ni, Educate Kita Hldup Dgn V1rus.” – Lana Nordin Beri Cadangan Pada Dr Noorhisham.

Nampaknya pelakon, Lana Nodin terus lantang bersuara terhadap cara pengurusan C0v1d-19 di negara ini apabila kes positif dilihat masih mencatatkan lima angka setiap hari.

Menurut laporan Utusan Online, Lana atau nama sebenarnya Mazlina Hasan Nodin menyarankan kerajaan supaya mendidik rakyat bagaimana untuk hidup bersama wbak pndemik itu dan bukan terus mengurung mereka.

Malah pelakon berusia 41 tahun itu berkata, krajaan juga perlu berhenti menakut-nakutkan orang ramai mengenai v1rus tersebut.

“Sampai masanya bila rakyat sudah bersuara, lama sangat dah kita terkvrung! Kes naik juga! C0c1d-19 pun orang dah tak peduli agaknya.
“Nak kena kvrung sampai Disember. Hentikan suruh berkcrung lagi, ini satu tndakan giIa. V1rus tidak akan hiIang sampai bila-bila.
“Daripada kau kvrung kita, kenapa tidak hero kita ini ajar kita untuk hidup sekitarnya bukan men4kut-nkutkan rkyat dengan v1rus,” tulisnya.

Selain itu, pelakon drama Aku Yang Kau Gelar Isteri itu menoIak dkwaan segelintir individu yang menuduh keIantangannya ada kaitan dengan agenda p0Iitik.

“Kalau betul agenda poIitik tetapi boleh ubah krjaan untuk merubah perundangan terhadap rakyat daripada asyik dipksa berkcrung kenapa tidak?
“Itu pendapat saya. Harap ini bukan agenda poIitik sahaja, tetapi untuk betul-betul memerdekakan rakyat, Insya-Allah,” katanya.

Semalam, Malaysia mencatatkan kes positif C0v1d-19 sebanyak 15,764 dengan kem4tian tertinggi direkodkan iaitu sebanyak 219 kes.

 

Sumber: Utusan Online (Mohammad Al Faizal Abdul Karim)

Kredit hburanew

Be the first to comment on "“Why Not HERO Kita Ni, Educate Kita Hldup Dgn V1rus.” – Lana Nordin Beri Cadangan Pada Dr Noorhisham."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*