[VlDE0] TuI4r Gadis Ini P0tong GeIang Pink Semata-mata Nak Bersiar-Siar Dik0mpaun RM5K..!

PETALING JAYA: Tndakan seorang remaja perempuan dipercayai mem0tong gelang pink semata-mata untuk keluar mengundang kem4rahan orang ramai.

Menerusi sebuah vdeo berdurasi 34 saat yang tuI4r di media sosiaI Twitter itu telah mendapat lebih 225,000 tontonan, 4,600 tanda suka dan telah diulang ciap sebanyak 7,005 kali.

Vdeo tersebut memaparkan seorang remaja perempuan yang telah membuka geIang pink tersebut dan mendkwa geIang itu merupakan ‘gelang emas’ yang dibeli oleh ibunya.

Remaja terbabit turut memberitahu tndakan memot0ng gelang pink untuk keluar berjalan tersebut tidak akan diketahui orang ramai.

Salah seorang pengguna Twitter @eomneuyau berkata, tndakan wanita terbabit mem0tong gelang pink tersebut menjengkeIkan.

“Eiiii jljik prngai. Ya Allah jauhkanlah ank aku dari kawan macam ni. Jauhkan lah ank aku dari mnusia macam ni, noooo,” katanya.

Sementara @adibsyqi_ pula berkata, wanita tersebut sepatutnya mematuhi arahan yang ditetapkan dan lebih bertanggungjawab.

“Aku kuar4ntin tak pakai gelang pon aku tak keluar rumah ikut mysejahtera punya time la. Tanggungjawab la sikit,” jelasnya.

Dalam pada itu, poIis telah mengeluarkan k0mpaun sebanyak RM5,000 ke atas remaja berusia 17 tahun berkenaan atas kesaIahan di bawah Peraturan 16 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Peny4kit Berjngkit (PPPPB) (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jngkitan) (Pelan PemuIihan Negara) 2021.

Siasatan poIis mendapati kejadian berlaku Kamunting, Perak dan difahamkan, remaja berkenaan dikatakan hanya singgah di rumah rakannya di kawasan tersebut.

VlDEO

Sumber Konline

Kredit imdiavral

 

Be the first to comment on "[VlDE0] TuI4r Gadis Ini P0tong GeIang Pink Semata-mata Nak Bersiar-Siar Dik0mpaun RM5K..!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*