Gadis Ini Dikatakan Ku4t Utk Ke Pasar Walaupun Tiada Tangan, Komen Itu Membuat Gadis Ni Terhibur.

Assya langsung tk berkecil hati dengan komen-komen yang menyangka bahawa dirinya 0rang KeIainan Up4ya (0KU).

VlDEO memaparkan seorang wanita sedang memilih ketam di pasar tular kerana ada yang menyangka dia kudvng sebelah tangan.

Menurut wanita yang mahu dikenali sebagai Assya itu, dia peka akan komen-komen berkenaan dan mengakui is adalah s4lah faham semata-mata.

“Vdeo itu dirakam pada Disember 2019 ketika saya balik ke Bintulu, Sarawak. Saya scroll gambar-gambar dan video lama dalam telefon dan upload video sedang pilih ketam di pasar ke akaun TikT0k.

“Ketika itu, saya pakai baju yang agak besar. Di situ banyak ketam, kalau saya tk angkat baju, mesti akan basah.

“Ntizen tk perasan, mereka tk nampak sebelah lagi tangan saya dan menyangka saya kudvng sebelah tangan.

“Ada yang komen dan kata saya ni ku4t untuk ke pasar walaupun tiada tangan. Itu komen yang paling lucu,” ujarnya kepada mStar.

Menurut wanita berusia 28 tahun itu, dia juga tak menyangka video berkenaan akan meraih sehingga lebih 100,000 tontonan.

Assya merupakan seorang pramugari.

Malah katanya, dia langsung tk berkecil hati dengan komen-komen yang menyangka bahawa dirinya 0rang Kelainan Upaya (OKU).

“Ada yang dah lama follow saya, mereka tolong reply komen dan jelaskan bahawa saya ada kedua-dua belah tangan.

“Biasanya kalau saya kongsi vdeo kucing saya je view akan tinggi sebegitu. Tapi saya tk kecil hati dengan komen-komen ntizen.

“Kalau tengok betul-betul, boleh nampak tangan saya terseIindung sebab tarik baju. Cuma mereka kena perhati lebih sikit,” ujarnya yang berasal dari Bintulu.

Jelas Assya, video tular itu sebenarnya dirakam pada tahun 2019.

Mengenai dirinya, Assya merupakan seorang pramugari di sebuah syarikat penerbangan yang sudah tiga tahun berkecimpung dalam bidang itu.

Mengulas situasi semasa pndemlk C0vldl9 yang melanda negara, Assya mengakui is banyak memberi kesan terhadap kerjayanya sehingga mengubah rutin yang biasa dilaluinya selama ini.

“Sebagaimana orang lain rindu nak travel, kami juga rindu nak bekerja. Kalau dulu, dalam sebulan ada tujuh ke lapan hari sahaja yang free.

Antara komen ntizen pada posting itu.

“Memang pen4t bekerja. Balik rumah tk sempat buang mekap terus tidur. Nak luang masa untuk diri pun tak sempat.

“Sekarang banyak masa terluang. Penerbangan masih ada, cuma berkurang. Rindu sangat nak bekerja.

“Apabila keluar bekerja, hiIang semua masaIah. Tutup pintu kapal, terus lupa masaIah sebab kita nak fokus beri layanan kepada penumpang,” ujarnya.

Tambahnya, dia berharap pndemik ini berakhir segera agar industri penerbangan dan sektor pelancongan kembali meriah seperti sedia kala.

Sumber : mstar

Kredit tgkni, mdiavral

Be the first to comment on "Gadis Ini Dikatakan Ku4t Utk Ke Pasar Walaupun Tiada Tangan, Komen Itu Membuat Gadis Ni Terhibur."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*