Didie Tr4uma Dan Sedlh Lima Ahli Keluarga Pergi Aklbat C0V1D-19.

KUALA LUMPUR: KehiIangan lima ahli keluarga akib4t C0V1D-19 dalam tempoh singkat memberi kesan em0si kepada pelakon, pelawak dan pengacara, Didie Alias.

Masih tr4uma dan sedlh dengan nasib mal4ng menimpa insan tersayang, Didie atau nama sebenar, Fadzilah Mohd @ Ali, 49, mengaku semakin par4noid dengan situasi penuIaran p4ndemik C0V1D-19 sekarang.

“Saya rasa terkesan apabila satu demi satu anggota keluarga pergi ak1bat C0V1D-19. Bermula dengan ibu saudara iaitu adik bongsu sebelah emak.

“Kemudian diikuti nenek saudara, bekas abang ipar dan dua sepupu yang membesar bersama-sama. Lulvh rasa hati apabila hanya mampu melihat jen4zah mereka yang sudah siap dik4pan melalui video yang dikirim.

“Semakin hari, v1rus ini semakin hampir dengan kita apabila anggota keluarga sendiri menjadi mngsa,” katanya kepada BH Online.

Tidak sanggup situasi sama berulang atau menimpa orang lain, Didie memohon semua pihak agar sentiasa menjaga kesihatan diri dengan mengamalkan prosedur operasi standard (SOP).

“Antara m4ngsa adalah insan yang rapat dengan saya. Bayangkan, kami sudah lama tidak berjumpa dan bagaimana perasaan apabila tiba-tiba dikhabarkan mereka sudah men1nggl dun1a.

“C0V1D-19 bukanlah sesuatu rekaan. Harapan saya semua orang dapat melaksanakan tanggungjawab masing-masing agar penularan wab4k ini dapat dikekang,” katanya.

Dalam perkembangan berkaitan, pelakon yang terkenal dengan watak antag0nis itu turut meluahkan kebimbangan peningkatan k3s p0sitif C0V1D-19.

“Emak saya kini berada di Melaka bersama adik. Apabila dapat tahu ada kejadian p0s1tif C0V1D-19 di kawasan berhampiran, saya jadi takut dan berkali-kali berpesan agar tidak keluar rumah dan menjaga kebersihan.

“Dalam keadaan sekarang, kita kena sentiasa jaga diri. Tidak lama lagi, iaitu selepas mendapat suntikan kedua v4ksin C0V1D-19, saya akan kembali ke lokasi drama Cukup Derita Itu untuk menyambung penggambaran.

‘Kalau ikutkan perasaan memanglah takut untuk bekerja terutama apabila angka k3s makin meningkat. Tetapi sudah namanya kerja, kenalah buat.

“Cuma saya kena ambil langkah keselamatan yang lebih dan sentiasa patuh kepada SOP,” katanya yang mula dikenali menerusi filem Kanta Serigala dan Boss ini.

Sumber: BH via tgler

Be the first to comment on "Didie Tr4uma Dan Sedlh Lima Ahli Keluarga Pergi Aklbat C0V1D-19."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*