Lima Sekawan Akhirnya Terima Surat S4man Dari Siti Nordiana. Terkjut Sekali Ini Bayaran Yg Ditvntut Setiap Seorang.

Kes melibatkan Siti Nordiana dan juga ‘lima sekawan’ iaitu Lan Solo dan isteri, Syura Badron, jurusolek Aida G, Sam Samin diteruskan lagi apabila mereka mengesahkah telah menerima surat tntutan permohonan maaf daripada penyanyi itu sejak daripada hari Isnin yang lalu.

Perkara tersebut dimaklumkan kepada sebuah portal media hiburan di mana Siti Nordiana turut menuntut amaun bayaran sebanyak RM200,000 setiap seorang selain surat tuntutan permohonan maaf. Mereka berlima yang diwakili peguam terkenal, Alan Razak berkata telah menyerahkan surat tntutan tersebut kepada pihak berkenaan.

Kami (Lan, Shiela, Syura, Aida G dan Sam) telah menerima surat tntutan daripada pihak Siti Nordiana yang kndungannya meminta agar kami membuat kenyataan terbuka memohon maaf dalam tempoh 24 jam. Turut diberi beberapa syarat lain, selain bayaran sebanyak RM200,000 setiap seorang.

Kenyataan itu dikeluarkan Sam sebagai wakil mereka berlima kemudiannya enggan mengulas lanjut mengenai lsu tersebut apabila ditanyakan sama ada mereka sedar Siti Nordiana sudah meneruskan saman setelah 24 jam tntutan permohonan maaf itu tidak dijawab.

Siti Nordiana difahamkan telah melantik firma guaman, Tetuan Abang Azlan & Associates untuk mewakili kes berkenaan. “Nana terpksa mengambil tndakan und4ng-und4ng bagi membersihkan nama dan imej yang tercaIar akibat kenyataan sedemikian, sama ada secara langsung atau sebaliknya akibat sesi siaran langsung IG itu” ujar peguam yang mewakili Siti Nordiana.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber: Beautifulnara

Siti Nordiana akui perlu pertahankan maruah mereka. Boleh pula sebabkan sesuatu ini sampai namanya terpaIit.

Sebelum ini, isteri kepada Lan Solo iaitu Sheila Razlan tampil menjawab segala persoalan yang timbul mengenai hubungan mereka dengan Siti Nordiana. Menurut Sheila, lsu ini menjadi semakin pnas apabila dia menerima satu kiriman ‘direct message’ dipercayai daripada peminat Siti Nordiana di Instagram Live. Terbaharu, Siti Nordiana meluahkan rasa terkiIan apabila 1su tersebut dibngkitkan di media sosial.

‘Saya rasa terkiIan’

Saya dimaklumkan peminat mengenai sesi IG Live ini, namun tidak menontonnya kerana sudah masuk waktu tidur. Saya menerima terima banyak mesej bertanyakan kesahihan luahan yang dibuat, sepanjang hari ini. Jauh di sudut hati, saya rasa sangat terkiIan. Kenapa perkara seperti ini perlu dibangkitkan dalam media sosial? Apa motif mereka mengh3ret nama saya dalam perbincangan mereka.

Saya sentiasa menjaga adab terutama dalam media sosial. Sebolehnya, saya mengelakkan diri daripada terkena templas negatlf. Jika ikutkan, saya tidak mahu perkara ini diperbesarkan, apatah lagi, ia membabitkan rakan-rakan saya.

Menurut Siti Nordiana, dia terkilan apabila namanya turut dih3ret dengan dkwaan dan perbincangan secara terbuka membabitkan beberapa teman baiknya semalam. Terkjut mengenai topik perbualan tersebut, Nana mempersoalkan tndakan kesemua individu berkenaan termasuk Syura Badron, jurusolek, Aida G dan pegawai perhubungan awam syarikat rakaman FMC, Sam Samin.

‘Saya tidak boleh komen lanjut’

Namun, saya perlu mempertahankan maruah apabila nama dih3ret dengan dkwaan secara terbuka dalam media sosial. Peminat yang kenal rapat saya mungkin tahu keadaan sebenar, tetapi orang luar barangkali lain pula pandangan mereka. Disebabkan itu, saya perlu merujuk perkara ini kepada peguam. Buat masa ini, saya tidak boleh komen lanjut, tunggu keputusan peguam untuk tindakan selanjutnya.

Terdahulu, Sheila mendkwa, Nana dan pengurusnya, Anas Osman menyebarkan cerita tidak baik mengenainya dan Lan kepada rakan di stesen televisyen (TV), selain menuduh Lan menumpang popularitinya. Dkwa Sheila, hampir semua rakan di stesen TV bercakap perkara sama dan bertanya mengenai lsu makan tidak bayar.

Sumber: BH Online via mbwang

Be the first to comment on "Lima Sekawan Akhirnya Terima Surat S4man Dari Siti Nordiana. Terkjut Sekali Ini Bayaran Yg Ditvntut Setiap Seorang."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*