Dapat Berita lbu ‘Pergi’ Kerana C0V1D-l9, Anak Cmpak Phone Mer4ung Panggil ‘Mak’.

Kehil4ngan insan tersayang akibat C0VlD l9 boleh menyebabkan tek4nan dan tr4uma kepada mereka yang ditinggalkan.

Tambahan lagi apabila ahli keluarga tidak dapat ‘mengiringi’ mahupun menatap wajah mereka buat kali yang terakhir. Selain itu, ramai juga yang berasa k3sal dan sedlh kerana tidak dapat menemani insan tersayang saat bert4rung dengan vlrus tersebut.

Begitulah peritnya yang dilalui oleh lelaki ini sewaktu menerima perkhabaran ibunya telah meninggI dunia akibat C0VlDl9.

Difahamkan lagi, ibunya disahkan positif C0VlDl9 dan setiap ahli keluarga tdak dibenarkan untuk melawat mahupun berjumpa pes4kit walaupun sekali.

Terima ‘panggilan’ berita duk4

Menerusi sebuah video yang dikongsi oleh @fhairulfizzy13 di aplikasi TikTok, kelihatan lelaki itu sedang duduk di tangga rumah sambil bercakap di telefon.

VlDE0

Namun siapa sangka, rupanya panggilan itu menyampaikan berita duk4 memaklumkan bahawa ibunya telah menlnggal dnia kerana C0VlDl9.

C4mpak phone dan meraung

Disebabkan terlalu terk3jut dan s3dih mendengar perkhabaran itu, lelaki itu terus menangls dan mencmpakkan telefonnya sebelum mer4ung memanggil ibunya, ‘Makkkkk!’, buat beberapa kali.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut meluahkan rasa sebak tatkala menyaksikan video berkenaan. Malah, ramai yang berkongsi pengalaman sama terpksa menghadapi kesedlhan kehilangan insan tersayang akibat C0VlDl9.

Mari sedekahkan al-Fatihah buat semua pesaklt yang telah ‘pergi’ menlnggalkan kita kerana C0V1Dl9…

Sumber  ohmymedia

Be the first to comment on "Dapat Berita lbu ‘Pergi’ Kerana C0V1D-l9, Anak Cmpak Phone Mer4ung Panggil ‘Mak’."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*