Wanita Terkjut Lihat 0rang Tua Bert0ngkat ‘Tembusi’ Pagar Automatik Rumah, Siap Tenung CCTV Lagi.

Puk4u merupakan salah satu amalan ilmu s1hir yang digunakan seseorang untuk memukau mngsa supaya tertidur, kaku hingga membuatkan mngsa menuruti sahaja kemahuan si pemukau. Meskipun ‘puk4u’ bukanlah sesuatu perkara baru dalam masyarakat kita hari ini, namun masih ramai lagi yang kurang peka mengenai perkara tersebut.

Terbaru, seorang wanita menerusi akaun Facebooknya ada berkongsi pengalaman jiran di hadapan rumahnya dipercayai hampir dipuk4u oleh seseorang yang tidak dikenali.

Macam mana dia masuk?

Berdasarkan perkongsian Ruqaiyyah Annamirah di Facebook, wanita ini mendkwa kejadian cem4s itu berlaku sekitar jam 5:20 pagi di mana pada ketika itu, terdapat sebuah kereta jenis Proton Iswara berwarna merah berlegar-legar di kawasan unit lot mereka yang terletak di Sungai Petani, Kedah. Kemudian, wanita ini mendkwa terlihat seorang individu yang dipercayai merupakan seorang warga emas yang bert0ngkat telah masuk ke kawasan rumah jirannya.

Betul-betul depan rumah kami. Jiran depan rumah ni Indian and diorang ada bela anjlng hitam yang besar untuk jaga rumah, orag tua ni boleh buka sngkar dan main dengan anjlng hitam besar. Ya Allah scarry. Bila dia sedar ada orang nampak, dia tak lari pun. Dia tenung dan berjalan slow-slow ke belakang rumah .

Dah buat Iaporan polis

Dkwa wanita ini lagi, apabila warga emas terbabit menyedari tindakannya itu diperhatikan, dia terus beredar dari situ dan menuju ke belakang rumah. Lebih menimbulkan tanda tanya adalah bagaimana individu terbabit boleh masuk ke dalam kawasan rumah sedangkan kawasan perumahan itu menggunakan pagar automatik.

Tapi wallahu’alam macam mana dia boleh dapat masuk tanpa kop4k atau pec4hkan gate. Nak kata dia I0mpat/panjat pagar, tak berapa logik sebab pagar sangat tinggi dan dia berkain. Dan dah banyak hari kawasan rumah kami asyik jadi black0ut tiba-tiba. Alarm akan bunyi tiba-tiba jam 4 5 pagi. Pagi tadi pun jadi lagi. Husband dah banyak kali dengar bunyi orang kuis-kuis batu kerikil tepi rumah.

Bercerita dengan lebih lanjut, wanita ini mendkwa sudah melaporkan kejadian itu kepada pihak polis dan disebabkan pihak berkuasa tidak nampak apa-apa motif lain, maka mereka mendkwa kemungkinan individu tersebut adalah orang kurang sluman.

Namun, wanita ini seakan tidak percaya kerana baginya agak mustahil orang kurang sluman akan masuk ke rumah orang pada jam 5 pagi dan boleh ‘menmbusi’ pagar automatik. Dia mengakui kejadian itu sangat msteri selain risau dengan keselamatan anak-anaknya di rumah.

Sumber: Ruqaiyyah Annamirah

Kredit ohbulan

Be the first to comment on "Wanita Terkjut Lihat 0rang Tua Bert0ngkat ‘Tembusi’ Pagar Automatik Rumah, Siap Tenung CCTV Lagi."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*