Caprice Ulas 1su Soal Kedudukan 0rdinan D4rurat. Sekali Sempat Pula Dia Slndir Seseorang.

Ibarat memulangkan p4ku buah keras, penyanyi rap Caprice sempat menempeIak sekumpulan artis yang memerIinya ketika berlaku kontroversi baru-baru ini. Caprice menerusi sebuah rakaman vdeo di Instagram (IG) berkata, dia akan membawa pulang alr zam-zam, keychain dan piramid kepada artis-artis yang telah mengirimnya.

“Saya pernah terlepas cakap dekat satu IG Live dengan penuh em0si yang saya takkan balik Malaysia selagi kerajaan tak tukar. Tapi ada artis yang buat lawak, yang nak kirim air zam-zamlah, keychain piramidlah…Hang tunggu sat tak lama lagi ceq (saya) akan bawak satu piramid turun Malaysia,” tempeIaknya.

Sebelum itu, menerusi rakaman ‘What Is On The News Today’ Caprice telah menyentuh tentang 1su mengenai pembataIan drurat yang tidak mendapat perkenan Duli Yang Maha Mulia Yang Di Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah. Terdahulu media telah mengeluarkan Kenyataan penuh Istana Negara mengenai kedudukan 0rdinan Drurat.

Baginda telah menzahirkan rasa amat duk4cita dengan kenyataan yang telah dibuat di Parlimen pada 26 Julai lalu, apabila Kerajaan membataIkan semua 0rdinan D4rurat yang telah dimasyhurkan sepanjang tempoh D4rurat walhal pembatalan belum lagi diperkenan Baginda.

Seri Paduka Baginda turut menzahirkan rasa amat dukacita kerana apa yang telah diperkenan dan dititahkan kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang), Datuk Seri Takiyuddin Hassan dan Peguam Negara Tan Sri Idrus bin Harun, semasa majlis menghadap secara maya pada 24 Julai lalu bahawa cadangan pembataIan semua 0rdinan D4rurat dibntang dan dib4haskan di Parlimen bagi tujuan diungkaikan telah tidak dilaksanakan.

“Caprice Tolong Saya Beli P4tung Fir4un Ek”-Zizan

Terdahulu Sharnaaz sempat live ig dengan beberapa rakan artis buat ramai terhibur. Zizan dalam nada bergurau sempat pesan kepada Caprice untuk belikan p4tung fir4aun kerana Caprice berkemungkinan akan balik melalui Egypt. Namun apa yang buat ramai berdekah, Shukri Yahya telah kirim Caprice alr zamzam sampai kena b4han dengan Zizan. “Alr zam zam tu dekat mekah, Shuk jangan macam ni. Tak tengok Jejak Rasul ke” balas Zizan

Vide0

Sumber Limauasamboi, mbwang

Be the first to comment on "Caprice Ulas 1su Soal Kedudukan 0rdinan D4rurat. Sekali Sempat Pula Dia Slndir Seseorang."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*