(VIDE0) “Bayangkan Tu Mak Bapak Ko.. ” – MaIukan Warga Emas Depan 0rang Ramai, lnfluencer lni Dikec4m Ntizen

Nama usahawan Carl Samsudin secara tiba-tiba menjadi sebutan ntizen selepas sebuah vdeo beliau ‘menasihati’ dengan nada yang bi4dab seorang warga emas tuI4r di media sosiaI.

Video berdurasi 55 saat itu dikatakan dimuat naik sendiri oleh Carl di Insta Stories akaun peribadi miliknya sebelum dipdam.

Namun, ia sempat disimpan oleh pengikutnya.

“Masa muda dahulu, menyesaI tak tidak buat betul-betul? Masa muda dahulu menyes4I tak banyak main? Korang bila tua nanti baru nak menyes4l ke?” antara ‘nasihat’ yang keluar dari muIut Carl.

“Pernah tak you all wish one day, tak kisah la agama you pray to God, “God show me the way how I want to change my life”. Pernah tak? What if TODAY is the God send me?” tambah Carl.

Vide0 tersebut menimbukan rasa kurang senang pelbagai pihak termasuklah usahawan bernama Jofliam.

Jofliam berpendapat tndakan Carl itu tidak wajar dan kur4ng 4jar malah dia membuat andaian vdeo tersebut sengaja dirakam sekadar strategi pemasaran semata-mata.

Sementara itu, rata-rata ntizen juga kurang bersetuju dengan cara Carl bercakap yang seolah-olah memperkeciIkan golongan yang hidup susah, lebih-lebih lagi vdeo itu dir4kam di Pusat Transit Gel4ndangan Kuala Lumpur.

Pada ketika ini, tiada sebarang kenyataan dikeluarkan oleh Carl Samsudin berkenaan 1nsiden berkenaan.

Walau apa pun niat sebenar Carl, hormatilah mereka yang lebih tua. Perlu diingat perjalanan hidup dan dugaan hidup setiap lnsan di dunia ini berbeza.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Kredit wowberita, astrobaru

Be the first to comment on "(VIDE0) “Bayangkan Tu Mak Bapak Ko.. ” – MaIukan Warga Emas Depan 0rang Ramai, lnfluencer lni Dikec4m Ntizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*