Tak PasaI2 MlchaeI Ang Kena ‘W4rnlng’ Dgn Suami Lana Nodin Ketika Buat IG Live.

PENGARAH Michael Ang memberitahu dia menerima am4ran daripada suami pelakon Lana Nodin iaitu David Mckienzie berhubung keIantangannya memb1das pendapat aktres itu yang mempertik4ikan kredibiliti Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah.

Menurut Michael, 45, dia bersedia untuk bersemuka bagi menyelesaikan perkeIahian mereka namun meminta pasangan itu mendapatkan v4ksin C0v1d-19 terlebih dahulu.

“Sebenarnya saya tak nak bagi komen selanjutnya sebab suami dia dah bagi am4ran… dia masuk dalam sesi IG live saya dan tinggalkan komen macam itu.

“Saya memang terbuka nak jumpa mereka tapi pastikan mereka v4ksin dulu… sebab saya memang tak nak berjumpa atau bekerjasama dengan mana-mana orang yang tidak ambil v4ksin, itu pendirian saya.

“Saya tak kisah sebenarnya kalau dia anti v4ksin, itu hak dia… yang saya m4rah bila dia kata muka pen4t DG Hisham selama ini hanyalah lakonan, itu adalah satu kebd0han (Lana).

Dia tak nampak ke peng0rbanan frontliner ini semua yang exp0se diri mereka kepada C0v1d semata-mata untuk seIamatkan orang!” katanya ketika dihubungi mStar.

Perkongsian Lana di Instastory.

Terdahulu, Lana atau nama sebenarnya Mazlina Hassan Nordin, 41, memuat naik satu entri di Instastory menempeIak Michael yang dikatakan telah masuk campur di atas kenyataannya berkaitan Dr. Noor Hisham.

“Aku dah agak dah dia ni semua lsu dia nak kupas. Jangan sampai laki mat saleh aku lemp4ng muIut kau tu!,” tulis Lana.

Menurut Michael, dia tidak ambil kisah langsung mengenai segala kata-kata h1naan yang diIemparkan pada Lana terhadap dirinya kerana enggan melayani rentak artis itu yang disifatkannya sama seperti ntizen lain.

Saya m4rah bila dia kata muka pen4t DG Hisham selama ini hanyalah lakonan, itu adalah satu kebd0han.

MICHAEL ANG

PENGARAH

“Kata-kata yang dia kata pada saya itu sama seperti ntizen-ntzen lain yang pernah cakap pada saya kalau ada lsu yang mereka tak puas hati dengan pandangan saya.

“Dia kata saya k4f1r, lebih baik tak payah masuk Islam… semua benda itu ntizen dah pernah cakap macam itu pada saya.

“Jadi perlu ke saya melayan orang yang tidak ber0tak seperti itu?” ulasnya.

Pengarah drama Love Elsa ini turut berpesan kepada golongan selebriti, seharusnya dengan pengaruh yang mereka ada ia harus digunakan untuk menyebarkan perkara-perkara yang positif serta bermanfaat.

Perkongsian Michael di Instagramnya.

“Dalam keadaan sekarang ini, dia boleh gunakan pengaruh dia sebagai selebriti untuk suruh rkyat bersatu atau tulis benda-benda positif. Bukan kau pergi tulis benda yang menakut-nakutkan orang.

“Dengan pengaruh besar yang mereka ada buktikan dengan membantu rakyat atau cuba buat kerja-kerja amal atau yang bermanfaat untuk semua.

“Kalau kau suruh DG Hisham letak jawatan, dia dah cukup pandai ke nak gantikan DG?!” bldas Michael lagi.

Menerusi laporan mStar sebelum ini, Lana mempertik4ikan prosedur operasi standard (SOP) pencgahan penuIaran w4bak C0v1d-19 yang tidak dipatuhi oleh kakitangan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) termasuk Dr Noor Hisham.

Dia merujuk kepada perkongsian seorang ntizen di media sosial membabitkan Dr Noor Hisham yang didkwa tidak memakai peIitup muka ketika berada di ruang awam di pejabatnya.

Selain itu, Lana turut berkongsi vdeo amatur yang dir4kam individu tidak dikenali membabitkan SOP petugas kesihatan yang tidak memakai peralatan pelindung diri (PPE) ketika menguruskan jnzah mngsa C0v1d-19.

Sumber: mStar

Be the first to comment on "Tak PasaI2 MlchaeI Ang Kena ‘W4rnlng’ Dgn Suami Lana Nodin Ketika Buat IG Live."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*