Sekali Lagi..! TuI4r Gambar Tajuddin Tidak Memakai Pelitup Muka Di Parlimen, Sekali Lagi Beliau Dik0mpaun.

Ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman dikenakan k0mpaun selepas didapati tidak memakai peIitup muka ketika berada di ruang legar Parlimen bersama seorang individu lain, semalam.

Menurut Ketua Polis Daerah Sentul Asisten Komisioner Beh Eng Lai berkata, pihaknya mengesan sebuah mesej yang dimuat naik oleh pemilik akaun Twitter @sultanoftasik yang memaparkan Tajuddin tidak memakai pelitup muka.

Tak pakai peIitup muka di tempat awam

“Hasil siasatan dijalankan mendapati Tajuddin menghadiri Sidang Mesyuarat Khas Ahli Dewan Rakyat semalam. Pada hari sama jam 2.30 petang, beliau didapati tidak memakai peIitup muka ketika bersama seorang individu lain di ruang legar Parlimen.
“Akibat peI4nggaran prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) itu, satu notis k0mpaun dikeluarkan terhadap beliau 1 tengah hari tadi,” kata Ketua Polis Sentul.

Pernah dik0mpaun atas kesaIahan sama ketika sidang media kemIangan LRT

Terdahulu, MP Pasir Salak itu pernah didkwa gagaI memakai pelitup muka semasa mengadakan sidang media mengenai insiden kemIangan tren di Stesen LRT  seperti yang sudah termaktub dalam syarat SOP.

Beliau telah dikenakan kompaun sebanyak RM1,500 kerana telah meI4nggar SOP seperti yang telah ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Sumber: Harian Metro (Nurul Hidayah Bahaudin), Twitter @sultanoftasik

Via OMM

Be the first to comment on "Sekali Lagi..! TuI4r Gambar Tajuddin Tidak Memakai Pelitup Muka Di Parlimen, Sekali Lagi Beliau Dik0mpaun."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*