“Lepas Vaksln Buka Tvdung?” – Orang Ramai Mula Pertlkai Tndakan Nina Iskandar, Ini Jawapan Beliau Sendiri.

Pelakon keIahiran Brunei, Nina Iskandar tampil menjawab pertanyaan peminat apabila kelihatan tidak lagi bertudung di Instagramnya baru-baru ini.

Menerusi hantaran foto selepas mendapatkan sntikan vksin, Nina kembali mendedahkan rambut dan hal itu menctuskan pelbagai pertanyaan daripada peminat dan ntizen.

Jelas Nina, dia tidak pernah memberikan sebarang kenyataan untuk mengesahkan imejnya sebelum ini setiap kali diajukan pertanyaan oleh media.

“Setiap orang ada perjalanan sendiri, begitu juga saya.

“Apabila rakan media bertanya pada saya ‘Nina sudah kembali berhijab ke?’

“Jujur saya cakap, berat untuk saya jawab. Itulah sebab kenapa saya tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan untuk mengesahkan apa-apa.

“Saya masih belajar setiap hari untuk menjadi insan yang lebih baik,” tulisnya.

Di ruangan komen pada foto berkenaan, ramai yang mempertik4ikan tindakan Nina selain menyifatkannya kelihatan lebih manis ketika berhijab sebelum ini.

“Sebelum vksin pakai, selepas vksin buka. So jangan ambil vksin.

“Cantik lagi pakai tudung.

“Job tak ada kena buka tudung.

“Aik kejap pakai tudung kejap tak…

“Nak pakai tdung bukan mudah, tak cakap orang lain tapi pada diri sendiri. Saya sendiri pun kejap pakai kejap buka, kita manusia tak apa perlahan-lahan semoga akan dapat istiqamahnya.

“Jangan persoalkan dia dengan soalan yang tidak seharusnya di khalayak. Doa yang baik-baik.. Saya percaya Nina orang yang baik,” tulis sebahagian pengguna di ruang komen.

Bagaimanapun, netizen turut memerhatikan zikir auto yang berada di jari Nina dan menasihati orang ramai agar tidak sewenang-wenangnya mempertik4ikan keimanan seseorang.

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Nina Iskandar

1. Pemilik nama penuh Nur Akmalina binti Iskandar.

2. Lahir pada 4 Ogos 1991 di Bandar Seri Begawan, Brunei Darussalam. Kini berusia 28 tahun.

3. Kediaman terletak di Kuala Lumpur, Malaysia.

4. Bergiat dalam dunia seni sebagai pelakon dan model.

5. Mula aktif dalam dunia hiburan sejak tahun 2011.

6. Anak kedua daripada empat adik-beradik.

7. Pernah mengenakan hijab, sebelum akhirnya kembali dengan imej asalnya yang tidak bertvdung.

8. Memulakan kerjaya membintangi drama negara Brunei berjudul Etna Suraya, hasil kerjasama Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan Radio Televisyen Brunei (RTB).

9. Pernah mengikuti pengajian dalam jurusan Pengurusan Perniagaan di Kolej International Graduate Study (IGS) di Bandar Seri Begawan, namun memutuskan untuk berhenti belajar kerana ingin memberi fokus kepada kerjayanya sebagai pelakon.

10. Pada 27 November 2018, beliau terbabit dalam kemIngan jalan raya yang turut melibatkan dua buah kereta lain. Bibirnya koy4k, malah hdungnya ptah dalam lnsiden yang berlaku di Kuala Lumpur itu.

11. Membintangi filem Ada Apa Dengan Rina? (filem Brunei), Muka Surat Cinta, Sniper, Lu Gua Bro, Pengantin Malam dan H0spital.

12. Juga drama televisyen, antaranya Rintihanku, Jika Itu Takdirku , Dendam Semalam, Lari Mira, Mr Tanda Soal, Andainya Takdir, Bicara Cinta Tertangguh, Cinta Bukan Kristal dan Setelah Cinta Itu Pergi.

13. Termasuk telefilem Serambi Mama, Pondok Itu Rumahku, Sha, Shah & Syawal, Kalau Aku Kaya, 13 Tiang Cinta, Siapa Dia Sebenarnya, Jasmine, Bini Muda, Ratu Kebaya Masuk U, Syahadah Terakhir, Gerabak Cinta dan Senarai Raya Papa.

14. Tercalon dalam kategori Aktres Pilihan di Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2017 serta Pelakon TV Wanita Popular dan Pasangan Serasi Drama (bersama Shukri Yahaya) di Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2017.

Sumber: gempak | illuminasi | trnmsi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment on "“Lepas Vaksln Buka Tvdung?” – Orang Ramai Mula Pertlkai Tndakan Nina Iskandar, Ini Jawapan Beliau Sendiri."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*