Sakan Berkumpul Buat Majlis Kawin, Sekeluarga Terima Pad4h Dik0mpaun..!

Meskipun aktiviti sosial dil4rang dalam tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0, namun tetap ada individu yang masih berdegiI dengan mel4nggar prosedur operasi standard (SOP).

Terbaru, tuI4r satu video dimuat naik oleh @nzlynnick_ di platfrom TikTok yang kelihatan sebuah keluarga dipercayai dikenakan k0mpaun kerana menganjurkan majlis perkahwinan di kediaman mereka.

VlDE0

Rakaman berdurasi 10 saat tersebut memaparkan pasangan dipercayai pengantin baharu itu mengenakan persalinan berwarna ‘maroon’ yang lengkap dengan rekaan pelamin serta dikelilingi oleh ahli keluarga mereka.

“Okey kita cau (gerak) dulu. Polis datang. Larl jangan tak Iari gais,” tulis @nzlynnick_.

Namun, tidak dapat dipastikan mengenai tarikh dan lokasi kejdian tersebut berlaku.

Posting berkenaan menerima lebih 10,000 tanda suka dan dipenuhi hampir 1,700 komen ntizen dengan meluahkan rasa m4rah terhadap keluarga terbabit yang seronok berkumpul walaupun kess positif C0v1d l9 sedang mencanak naik.

Rata-rata menyifatkan keluarga itu mementingkan diri sekali gus boleh menjadi penyumbang kepada peningkatan kes baharu selain mahu membuat laporan p0lis supaya masing-masing dikenakan tndakan sewajarnya.

Sumber ohmymedia, @nzlynnick_

Be the first to comment on "Sakan Berkumpul Buat Majlis Kawin, Sekeluarga Terima Pad4h Dik0mpaun..!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*