Nadir Al Nuri Ded4hkan Dimana Rumah Dia Sebenarnya Dan Apa Isteri Dia Cakap Bila Nadir Pegang Duit Berjuta..!

Anda tanya mengenai ke mana hiIangnya duit RM20 juta sumbangan rkyat Malaysia kepada penduduk Pal3stin dijawab oleh Ketua Pegawai Eksekutif Cinta G4za Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri pada Sabtu.

Menyedari namanya dipetlk oleh pendakwah dan dermawan Ebit Lew, Muhammad Nadir menegaskan, umumnya sumbangan sedemikian tidak diterima setiap tahun.

Sebaliknya, kata beliau, sumbangan yang banyak biasanya hanya akan diperoleh apabila tercetvs per4ng di bumi G4za.

“Kita tidak dapat RM20 juta setiap tahun dan disebut apabila berlaku per4ng setiap tahun, kita dapat sumbangan RM20 juta.

“Per4ng di G4za tidak berlaku setiap tahun. Bila kita tidak tahu tentang G4za kita akan kata setiap tahun ada per4ng dan setiap kali per4ng akan dapat RM20 juta. Tidak.

“Per4ng di G4za (berlaku) sejak 2006 hanya berlaku sebanyak empat kali sahaja (iaitu) tahun 2006 dikepvng, 2008 peper4ngan pertama, kemudian 2012, 2014 dan 2021,” katanya dalam sidang Townhall Cinta G4za Malaysia yang diadakan secara maya pada Sabtu.

Nadir Tunjuk Dimana Rumah Beliau

Nadir Al Nuri menunjukkan gambar diatas adalah Wisma Malaysia. Beliau memberitahu dia menyewa bersama keluarga di belakang bangunan Wisma Malaysia.

Beliau turut menceritakan secara bersel0roh bahawa isteri beliau selalu beritahu sampai bila nak duduk rumah sewa tapi bawa duit juta juta.

Beliau beritahu isteri dia bahawa itu duit orang bukan duit dia tetapi jika ada rezeki saham dia beli meletop mungkin boleh beli banglo secara berjenaka.

Vdeo Penuh:

Rujukan : Astro Awani

Nadir akhirnya jawab persoalan ke mana perginya sumbangan RM20 juta

PETALING JAYA: Selepas mendkwa dua kali ‘dibenam’ sejak perang, Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman yang kini tinggal di Gaza akan menceritakan bagaimana pertubuhan bukan kerajaan (NGO) diurus.

Pendedahan itu akan dilakukannya melalui Sesi TownHall Cinta Gaza Malaysia secara live di Facebook pada pukul 12 tengah hari ini.

“Sambil-sambil itu kami tunjukkan apa yang negara kita Malaysia dah buat untuk Palestin.

“Ini hak kalian untuk tahu kerana kalian yang menyumbang, kami hanya menjadi jambatan yang menghubungkan kasih-sayang dan persaudaraan. Kami juga akan memberikan maklum balas tentang 1,001 keresahan yang sedang bermain di minda kalian, warga ntizen,” katanya.

Guna kaedah ‘mvsuh urus kewangan’

KETUA Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia (CGM), Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman tampil memberi penjelasan mengenai duit sumbangan sebanyak RM20 juta yang digembar-gemburkan sejak kebelakangan ini.

Perkara itu diperjelaskan dalam Sesi Townhall Cinta Gaza Malaysia yang disiarkan secara langsung di Facebook Terkini dan Sensa PaIestln, pada Sabtu.

“Duit RM20 juta itu bukan disumbangkan pada setiap tahun. Bukan setiap tahun kita dapat RM20 juta.

“Bila disebut ada perang, dapat RM20 juta. Per4ng itu tidak berlaku setiap tahun. Jadi, macam mana boleh dapat RM20 juta itu setiap tahun?

“Duit RM20 juta bukan diuruskan oleh CGM sahaja, tetapi ia sebenarnya dikutip oleh 20 badan bukan kerajaan (NGO) anak-anak muda yang telah berpuluh-puluh tahun dalam kerja-kerja kebajikan,” katanya.

Beliau berkata demikian bagi mengulas mengenai pertikaian ke mana perginya duit mencecah RM20 juta memandangkan ia merupakan sumbangan orang ramai menerusi misi bantuan kemanusiaan untuk rakyat Palestin.

Sehubungan itu, Nadir menyifatkan tduhan itu sebagai tduhan yang saIah.

Olahan: Awatttsyeikhh Network

Kredit mkbnran

Be the first to comment on "Nadir Al Nuri Ded4hkan Dimana Rumah Dia Sebenarnya Dan Apa Isteri Dia Cakap Bila Nadir Pegang Duit Berjuta..!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*