“Saya Pernah Cuba Utk Bvnuh Diri” – Pelakon Janna Nick Rupanya Telah Didiagn0s Menghldap Pnyakit Ini. Masyaallah, Semoga Janna Cepat Smbuh..!

SELEPAS beberapa minggu berehat daripada media sosiaI, pelakon Janna Nick tampil mended4hkan dia rupa-rupanya mengh1dap penyaklt bip0lar.

Menerusi perkongsian di Instagram, Janna atau nama sebenarnya, Nurul Jannah Muner, 26, berkata dia kini sedang menjalani raw4tan dengan mengambil ub4t atas nasihat doktor.

“Saya telah didlagnos secara klinikal menghldap penyaklt bip0Iar. (Sekarang) saya berehat daripada menggunakan media sosiaI untuk fokus pada diri sendiri.

“Sudah seminggu (dan masih berterusan) saya makan ubat antidepressant.

“Selama ini saya ingatkan fikiran saya berfungsi sama seperti orang lain… ingatkan semua orang ada lebih daripada tiga atau empat suara dalam kepaIa mereka,” katanya.

Bip0lar merupakan penyaklt kemurvngan manlk yang menyebabkan g4ngguan ment4l.

Janna berkongsikan tentang penyakltnya di Instagram.

Pelakon drama Marry Me Senorita ini juga menganggap suara-suara dalaman yang sering bermain di fikirannya adalah sesuatu yang normal sehinggalah dia mendapatkan raw4tan.

“Saya memang ingat ia adalah normal untuk suara dalaman itu… untuk sentiasa bercakap satu sama lain seperti sedang melakukan perbincangan kumpulan.

“Sehinggalah saya sedar (yang perkara itu tidak normal) selepas saya mula makan ubat.

“Saya tak tahu (penyaklt bip0lar ini datang) disebabkan faktor genetik atau disebabkan kehdupan masa siIam saya,” ujarnya lagi.

Saya telah did1agnos secara klinikal menghldap penyaklt bip0Iar.

Kekasih kepada aktor Dini Azan Schatzmann, 27, ini juga membuat pended4han mengejvtkan bahawa dia pernah membuat cubaan bunvh diri sebanyak dua kali diusia remaja.

“Seawal usia lapan tahun saya rasa nak m4ti. Kehdupan kanak-kanak saya tidak seperti rakan-rakan yang lain. Seingat saya, sep4k teraj4ng memang jadi ‘makanan’ buat saya.

“Saya pernah cuba untuk bunvh diri ketika usia 14 tahun dengan menelan beberapa biji panadol yang dicampurkan dengan ubat-ubat lain yang saya boleh dapati pada ketika itu.

“Saya tidak mempunyai sebuah keluarga yang sempurna… dulu duduk dekat sekolah berasrama, jauh.

Janna tak dapat kawal perasaan kerana tek4nan kerja.

“Kali kedua saya cuba bnuh diri adalah setahun selepas itu… ketika tahun saya sedang menduduki PMR (Penilaian Menengah Rendah), saya keIar pergeIangan tangan di hadapan adik saya sendiri,” luahnya.

Menerusi laporan mStar sebelum ini, Janna memuat naik sebuah vdeo sedang menangls disebabkan tek4nan yang dihadapinya.

Dalam video tersebut, pengacara Melodi itu berulang kali memberitahu dia pen4t memikirkan tentang kerja, namun terpksa meneruskan demi mencari rezeki untuk keluarga.

Janna Sedang Berehat Dari Media SosiaI” – Dini Schatzmann

Pelakon Dini Schatzmann, 27, menyatakan teman wanitanya, aktres Janna Nick, 25, sedang berehat daripada menggunakan telefon bimbit dan media sosiaI.

Selepas memuat naik video sedang memandu kereta dalam keadaan menangls, Janna atau nama sebenarnya Nurul Jannah Muner langsung tidak membuat sebarang posting di Instagram (IG) miliknya.

“Yang saya tahu dia sedang melalui sesuatu ketika ini.

“Buat masa sekarang, dia sedang berehat (break) dari menggunakan telefon bimbit dan media sosial,” katanya ketika dihubungi Gmpak.

Tambah pelakon drama Marry Me Senorita, dia belum berkesempatan untuk bertemu secara empat mata memandangkan sedang menjalani penggambaran.

“Saya belum dapat berjumpa dengan Janna jadi saya tidak pasti bagaimana keadaannya.

“Saya sedang menjalani penggambaran pada masa ini,” katanya lagi.

Sebelum ini, Janna mended4hkan dirinya mengalami tkanan sekali gus meng4nggu emosinya kerana jadual kerjanya yang padat.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Kredit tsgt

Be the first to comment on "“Saya Pernah Cuba Utk Bvnuh Diri” – Pelakon Janna Nick Rupanya Telah Didiagn0s Menghldap Pnyakit Ini. Masyaallah, Semoga Janna Cepat Smbuh..!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*