Anggap Sahaja Saya Sudah M4ti’ – Pak Cik GeIandangan Seb4k, Keluarga Mungkir Janji Mahu Jemput

Pernah muncul dalam laporan Buletin Utama merupakan satu hkmah buat Pak Cik Amran Tamby  iaitu salah seorang geIandangan yang telah dipindahkan ke penempatan sementara oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Lebih menggembirakan apabila dia seperti  berpeluang akan disatukan dengan keluarga tersayang selepas hampir 29 tahun terp1sah.

Namun, siapa sangka pengharapan Pak Cik Amran atau lebih dikenali dengan panggilan Tok Penghulu untuk bertemu dengan keluarganya tidak kesampaian.

Kisah ‘Tok Penghulu’

Dalam sedutan Buletin Utama yang disiarkan pada 11 April 2020 yang lalu melaporkan tentang hala tuju para geIandangan selepas tamatnya tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Hasil daripada temuramah wartawan Juliana Sharin bersama Tok Penghulu telah berjaya ‘menemukannya’ bersama ahli keluarga yang terp1sah sejak dari tahun 1996 lagi.

Menurut individu yang meng4kui dirinya adalah adik kepada Pak Cik Amran Tamby memberitahu mereka akan bertemu selepas tamatnya tempoh PKP.

Pak Cik Amran seb4k

Terbaru, enerusi laporan Buletin Utama yang disiarkan pada 25 Jun 2020, wartawan sempat bertanyakan kepada Pak Cik Amran Tamby tentang kisah sed1h yang melanda dirinya itu.

Menceritakan kisah itu, Pak Cik Amran memberitahu dia sudah berada di TBS untuk menunggu keluarga datang menjemput. Tetapi malangnya, penantian untuk bertemu dengan 1nsan tersayang selama ini hanyalah sia-sia kerana tidak ada seorang pun ahli keluarganya yang muncul. Sambil bercerita, dia yang tidak tahan menahan seb4k telah menitiskan a1rmata.

Dia juga beranggapan bahawa keluarga sudah ‘membu4ng’ dirinya itu. Nasib yang menimpa Pak Cik Amran sekaligus membuatkan hatinya hncur. Kata-kata terakhirnya buat keluarga ‘Anggap sahaja saya sudah m4ti’.

Sumber: Buletin Utama

Kredit:ohbulan/t.gler/videoviralpress

Be the first to comment on "Anggap Sahaja Saya Sudah M4ti’ – Pak Cik GeIandangan Seb4k, Keluarga Mungkir Janji Mahu Jemput"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*